Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Erbanová dojela na 1 500 m čtrnáctá

Heerenveen – Rychlobruslařka Karolína Erbanová obsadila na mistrovství světa v Heerenveenu 14. místo v závodu na 1 500 metrů. Zvítězila Kanaďanka Christine Nesbittová, která porazila domácí naději Ireen Wüstovou o 33 setin sekundy, třetí skončila další Nizozemka Linda de Vriesová. "Tajně jsem doufala v čas pod dvě minuty," řekla krátce po závodu Erbanová, která podle svého hodnocení trochu přepálila úvodní kolo. "Měla jsem do toho jít naplno, ale tohle asi bylo trošku moc," dodala.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo/Matt Dunham

"Já jsem spokojený. Zajela si letos nejrychlejší patnáctku (1 500 metrů). A 14. místo na patnáctku já beru a budu se těšit zítra na kilák, protože je vidět, že rychlost má," poznamenal trenér Petr Novák. Erbanová už má vrchol sezony za sebou. Tím bylo juniorské MS, na němž získala dvě zlaté a dvě stříbrné medaile. V dnešním závodu za sebou nechala sedm soupeřek, v Heerenveenu by se měla ještě představit na kilometru a pětistovce.

"Myslím, že Kája nejela špatně. Jen to možná na sebe trochu rychle rozjela, ale bojovala až do cíle a uvidíme zítra na kilák," podotkla k výkonu reprezentační kolegyně a kamarádka, šampionka na 3 000 metrů ze čtvrtka Martina Sáblíková. Na kilometru by podle trenéra měla Erbanová atakovat první desítku. "O tom jsem přesvědčený," řekl Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v rychlobruslení 2012 Nizozemsko

Původně měla patnáctistovku jet i Sáblíková, ale po čtvrtečním triumfu na dvojnásobné trati se tuto disciplínu rozhodla vynechat a soustředit se na sobotní závod na 5 000 metrů. V tom bude jednoznačnou favoritkou, bude útočit na páté zlato za sebou. Nesbittová získala na MS sedmou zlatou medaili, ale patnáctistovku ovládla poprvé.

V závodu mužů na 1 000 metrů zvítězil k radosti domácího publika Stefan Groothuis před dalším nizozemským rychlobruslařem Kjeldem Nuisem.

1500 m:

1. Nesbittová (Kan.) 1:56,07, 2. Wüstová 1:56,40, 3. De Vriesová (obě Niz.) 1:57,08, 4. Klassenová (Kan.) 1:57,30, 5. Lobyševová (Rus.) 1:58,13, 6. Valkenburgová (Niz.) 1:58,37, ...14. Erbanová (ČR) 2:00,17.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články