Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Edelmann poprvé zvítězil v severské kombinaci, v první dvacítce jsou dva Češi

Lillehammer (Norsko) – Prvního vítězství v severské kombinaci se v závodu světového poháru v Lillehammeru dočkal Němec Tino Edelmann. Své osmé místo ze skoku výrazně zlepšil v běžecké části závodu a do cíle dorazil s náskokem 2,2 sekundy před Finem Anssim Koivurantou, který obhajuje loňské celkové vítězství v SP, a další setinu před Francouzem Jasonem Lamym Chappuisem. Nejlepší český sdruženář Pavel Churavý obsadil v nedělním lillehammerském závodě 18. pozici, Tomáš Slavík skončil dvě místa za ním.

Tino Edelmann
zdroj: ČTK/AP autor: Jon-Michael Josefsen

Zatímco vítězi závodu Edelmannovi pomohl běh, dva nejlepší čeští závodníci v něm ztráceli. Churavý ztratil v této disciplíně jednu příčku. O jedno místo si pohoršil také oproti sobotnímu závodu v Lillehammeru. Z kvarteta Čechů se ve skoku nejlépe vedlo Slavíkovi, jehož pokus byl 12. nejdelší. Příčku však ani on neudržel a po běhu obsadil 20. pozici.

Na body dosáhl ještě 28. Miroslav Dvořák, který po skoku uzavíral čtvrtou desítku, ale na běžkách se probojoval až na bodované umístění. Naprázdno vyšel i ve čtvrtém závodu sezony 55. Aleš Vodseďálek.

Výsledky

1. Edelmann (Něm.) 23:14,3
2. Koivuranta (Fin.) -2,2
3. Lamy Chappuis (Fr.) -2,3
4. Spillane (USA) -3,4
5. Frenzel (Něm.) -3,4
6. Ryynänen (Fin.) -21,8
7. Braud (Fr.) -25,4
8. Demong (USA) -35,0
9. Moan -41,2
10. Tande (oba Nor.) -42,3
...
18. Churavý -51,9
20. Slavík -59,5
28. Dvořák -1:46,7
55. Vodseďálek (všichni ČR) -5:39,0

Další díl světového poháru měl hostit Harrachov, který však trápí nedostatek sněhu, takže příští víkend se v Krkonoších závodit nebude. Čeští organizátoři nicméně dostali od lyžařské federace FIS v případě zlepšených podmínek pro lyžování šanci uspořádat alespoň jeden závod v mírně posunutém termínu 15. nebo 16. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články