Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvořák po životní jízdě: Sedlo nám všechno dohromady

Praha – V rakouském Iglsu zaznamenal nejlepší výsledek českého dvojbobu od roku 2007. Po bronzu z MS juniorů si Dominik Dvořák stanovil šestým místem osobní maximum ve Světovém poháru a ukázal, že je připraven bojovat o nejvyšší příčky i během nadcházejícího mistrovství světa v německém Königssee. 

Dominik Dvořák a Jakub Nosek
zdroj: AP autor: Kerstin Joensson

"Sedlo nám všechno dohromady. Měli jsme super začátek, využili jsme dobrého startovního čísla a nových závodních nožů," hodnotil Dvořák, který se ve dvojici s Jakubem Noskem vydal na cestu ledovým korytem jako třetí, což znamenalo kvalitnější a rychlejší dráhu. "Čím více projede bobů, tím je led horší. Číslo nám proto hodně pomohlo," doplnil.

Do elitní desítky závodu SP se nikdy předtím nedostal. V Iglsu však téměř útočil na medaili, k níž chybělo pouze třináct setin. "Když se na to podívám zpětně, tak tam chybičky byly. Vím, že šlo bojovat o ještě lepší umístění. Je to pro nás ale známka toho, že jsme schopní měřit se s elitou," pokračoval rodák z Prahy.

Z nečekaného úspěchu hodlá nyní těžit na blížícím se mistrovství světa, které proběhne v německém Königssee od 13. do 26. února. "Ve čtvrtek odjíždíme. Budeme tam čtyři dny trénovat a poté už začne samotný šampionát," naznačil plány Dvořák, jehož osobním cílem pro MS je umístění mezi nejlepší desítkou.

Čtyřiadvacetiletý závodník v rámci bilancování nezapomněl připomenout předsezónní koupi nového dvojbobu. "Materiálově jsme šli rozhodně nahoru. Bob je rychlejší, ovládání snadnější, korekce řízení není ve srovnání s minulostí až tak rozsáhlá. Rozdíl mezi naším a německým sice stále je, ale už ne takový, jaký býval," poznamenal Dvořák.

Věří, že se povědomí o bobech v České republice zvýší. "Upřímně, snažíme se dostat náš sport do médií a mezi lidi. Hlavně prostřednictvím sociálních sítí, kam přidáváme různé fotografie nebo videa. Minimálně okolí kolem mě už má potuchy, o čem boby jsou. Doufám, že podobným způsobem to bude pokračovat i u ostatních," vyslovil přání.

Kromě účasti v kolotoči SP či mistrovství světa, čeká letos bývalého atleta také důležitá studijní zkouška. "Škola se zatím skloubit dala, i když to bylo několikrát na hraně. Není to jednoduché. Jsme víceméně pět měsíců v roce pryč, ale vždy jsme se nějak domluvili. Teď bych měl dodělávat bakaláře, tak uvidíme, jak to dopadne," zakončil Dvořák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články