Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Dvojbob Danilevič, Stokláska je po polovině ZOH patnáctý

Whistler (Kanada) - Dvojbob Ivo Danilevič, Jan Stokláska je po polovině olympijského závodu na 15. místě. Česká posádka ztrácí po dvou jízdách dvě sekundy na vedoucí německou dvojici André Lange, Kevin Kuske. Trojnásobný olympijský vítěz Lange spolu se svým dlouholetým brzdařem Kuskem se dostali do čela po druhé jízdě, v níž předstihli své krajany Thomase Florschütze s Richardem Adjeiem. Ti zajeli v prvním kole rekord whistlerské dráhy 51,57, nicméně v součtu 11 setin sekundy ztrácejí. Třetí dvojbob Rusa Alexandra Zubkova je zpět o rovnou půlsekundu.

Nejstarší český sportovec ve Vancouveru Danilevič se dokázal v druhé jízdě výrazně zlepšit. Po první části mu patřilo osmnácté místo, v druhé díky dvanáctému času poskočil o tři příčky vpřed.

Po sérii nehod v trénincích pokračovaly problémy bobistů na extrémně rychlé dráze ve Whistleru i v závodě. V první jízdě havarovaly posádky Lichtenštejnska, Británie a Austrálie, v druhé se převrátil první bob Kanady, pilotovaný Lyndonem Rushem. Ten nezvládl řízení v pověstné zatáčce "50-50", pojmenované podle šance, že z ní závodník vyvázne bez nehody.

Nikdo z účastníků nehod neutrpěl vážnější zranění, i když například záda britského pilota Johna Jacksona "zdobí" velké krvavé šrámy pod oběma lopatkami od toho, jak klouzal po ledě v převráceném bobu. "Nemůžu si vzít svou závodní kombinézu, jak mě ta záda píchají," uvedl.

Závod vyvrcholí dnes dalšími dvěma jízdami. Kvůli očekávanému slunečnému počasí a teplotám blížícím se deseti stupňům nad nulou přesunuli organizátoři start třetí jízdy o dvě a půl hodiny na jednu hodinu po nedělní půlnoci středoevropského času.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články