Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dušková s Bidařem se připravují na olympiádu, čeká je také premiéra v Grand Prix

Krasobruslařská sezona je v plném proudu a do letošní Grand Prix se zapojí i česká sportovní dvojice Anna Dušková a Martin Bidař. Nadějní mladí krasobruslaři si v září už zajistili účast na olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu.

Anna Dušková a Martin Bidař
zdroj: Reuters

Na konci září Anna Dušková s Martinem Bidařem uspěli na olympijské kvalifikaci a od té doby pilují programy, které předvedou i v Pchjongčchangu. "My máme novou volnou jízdu a je hodně těžká v tom, že tam nemáme žádné místo, kde bychom si mohli nějak odpočinout," shoduje se mladý krasobrulařský pár.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadějní krasobruslaři Dušková s Bidařem trénují olympijskou jízdu

Duškové je 17 let, její partner je o necelý rok starší. Dvojice vloni přešla z juniorské do seniorské kategorie a vnímá svůj handicap."Jsme pozadu v projevu a v zaujetí diváků a rozhodčích," vysvětlil Bidař hlavní nedostatek. 

Ale svoje místo už si juniorští mistři světa vybojovali. Poprvé v kariéře dostali pozvánku i do seriálu Grand Prix. Už za týden budou bruslit v Číně a pak ještě ve Francii. "Myslím, že nás to posune dopředu, že získáme skvělé zkušenosti, co jako pár potřebujeme," řekla na závěr Dušková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články