Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Dokument Jiřího Kalemby vyhrál festival Sportfilm Liberec

Praha - Redakce sportu České televize si připsala významný úspěch na 14. ročníku mezinárodního festivalu sportovních filmů Sportfilm v Liberci. V kategorii Dokumenty zvítězil snímek T... jako Tým! Jiřího Kalemby. Ten mapuje vítězné tažení českých basketbalistek za stříbrnou medailí z domácího mistrovství světa. Oceněny byly i další dokumenty ČT, Tajemství Gutha – Jarkovského a Zrušíme tělocvik. Cenu Jiřího Kössla získal Petr Feldstein.

Ilustrační foto

V kategorii Dokumenty uspěl snímek T… jako TÝM! režiséra Jiřího Kalemby. Porotu především zaujala fakta, zajímavé pohledy do zákulisí a emoce, které vytvářejí poutavé svědectví o úspěchu českých basketbalistek na mistrovství světa 2010. "Podle mě je největší síla toho dokumentu v emocích, v tom úspěchu samotném. Protože bez něj by ten dokument oceněný nebyl," řekl Kalemba.

Kategorii Olympijské hry – Olympijské ideje vyhrál dokument Ivana Stehlíka Tajemství Gutha – Jarkovského. Film je poctou velké osobnosti českého olympijského hnutí, která přerostla národní rámec a podílela se na historii olympismu od jeho počátků. Cena poroty pak byla udělena dokumentu Marka Hýži Zrušíme tělocvik, vyrobeném v Televizním studiu Ostrava, za zamyšlení nad problémem upadající fyzické zdatnosti mládeže.

Je nám líto, video expirovalo.
ČT uspěla na festivalu Sportfilm

Cenu Jiřího Kössla získal Petr Feldstein za dlouholetou neúnavnou propagaci olympijských idejí a historie olympijského hnutí na obrazovkách České televize a za scénáristicky nápadité zpracování uvedené tematiky. "Je to jedno z největších vyznamenání, které za tuhle činnost může člověk dostat," uvedl Feldstein.

Sportfilm Liberec se koná pod patronací Českého olympijského výboru. Jeho pořadatelem a vyhlašovatelem je Liberecká sportovní a tělovýchovná organizace. Je také součástí celosvětové přehlídky Sport Film Ficts World Challenge. Vítězné snímky z Liberce se následně ucházejí o mety nejvyšší na světovém finále v Miláně na přelomu října a listopadu letošního roku. Do milánského finále kromě oceněných titulů postupuje z kategorie Sportovní osobnosti také snímek Filip Jícha 2010, který natočil režisér Jiří Guryča.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články