Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Do závodu na velkém můstku se kvalifikovali všichni čeští skokané

Whistler - Do sobotního závodu skokanů na lyžích na velkém můstku postoupili všichni čtyři Češi. Nejdále skočil Antonín Hájek, 137,5 metru mu stačilo na 3. místo před snížením nájezdu pro nejlepší závodníky ve světovém poháru. Jakub Janda se umístil se skokem dlouhým 134,5 metru jedenáctý. Roman Koudelka skočil 127,5 metru, Martin Cikl, který se na můstcích ve Whistleru představil poprvé, o metr a půl méně. Vítěz z malého můstku Švýcar Simon Ammann může v sobotu získat už čtvrté olympijské zlato v individuálním závodě, což se ještě žádnému skokanovi na lyžích nepodařilo. Bližší informace najdete na webovém speciálu ČT zoh.cz.

"Spokojenost, kvalifikace byla hladce zvládnutá. Mám dobrý pocit, je to dobrý můstek," usmíval se Hájek v prosluněném dnu. Před soutěží věděl, že má ještě ve skoku rezervy. "Přechod do vzduchu nebyl úplně plynulý, spěchal jsem, ale to je jen detail," řekl skokan, který miluje letecké můstky. "Víc mi vyhovují a víc mě baví." Se svým pokusem nebyl moc spokojený Jakub Janda. "Zkušební kolo bylo lepší. Teď jsem to řízl do vzduchu a nenabral výšku," řekl bývalý vítěz Turné čtyř můstků a Světového poháru.

Se skokem dlouhým 142,5 metru dominoval Japonec Noriaki Kasai. Z kvalifikace postoupilo 40 závodníků z 51 uchazečů o místo v hlavním závodě. Prvních deset mužů z hodnocení Světového poháru mělo sobotní start jistý.

Z favoritů, kteří skákali "mimo soutěž" z nižšího nájezdového okna, si nejlépe vedl Nor Anders Jacobsen (142,5 metru), následoval jej Simon Ammann ze Švýcarska (140), sobotní vítěz ze středního můstku, který bude útočit na čtvrté olympijské zlato v individuálním závodě. To se ještě žádnému skokanovi v historii nepovedlo.

Nevýrazní byli Rakušané Wolfgang Loitzl, Thomas Morgenstern, který obhajuje vítězství z Turína, a Andreas Kofler, kteří stejně jako Fin Janne Ahonen nepřeskočili 130 metrů. Vedoucí muž Světového poháru a velký favorit Gregor Schlierenzauer přistál na kótě 134,5, o metr méně letěl stříbrný ze středního můstku Adam Malysz.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články