Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Do Vancouveru odletí šest skokanů na lyžích

Praha - Šestičlenná je nominace skokanů na lyžích na olympijské hry do Vancouveru. Češi mají od mezinárodní federace FIS pět míst, ale jako šestý by měl do Vancouveru odletěl Borek Sedlák, kterému přenechá akreditaci šéf úseku Leoš Škoda. V pětici jinak figurují Antonín Hájek, Lukáš Hlava, Jakub Janda, Martin Cikl a Roman Koudelka.

Škoda se rozhodl vzdát akreditace, aby trenéru Davidu Jiroutkovi dal volbu někoho z pětice v Kanadě třeba nahradit. "Kdybych vyřadil Koudelku, který je na tom relativně nejhůře, tak bych se mohl chytit do pasti. Sedlák skáče dobře na velkém můstku, ale na malém má zase největší šanci Koudelka. Takhle nepojedu já a Sedlák buď bude nápomocen, nebo ho má kouč šanci nasadit," řekl Škoda.

V severské kombinaci má jistotu čtveřice v čele s osmým mužem Světového poháru Pavlem Churavým, kterého doplňují Tomáš Slavík, Miroslav Dvořák a Aleš Vodseďálek. Ještě ale existuje možnost, že by jel pátý český sdruženář. Jeho jméno trenér Luděk Šablatura případně určí až v momentě, kdy bude jasné, že Česko další místo dostane.

Nejvíce otazníků má momentálně nominace běžců na lyžích. Ta je závislá na počtu, který bude mít Česká republika na základě národní kvóty FIS. Podle toho se vedení úseku rozhodne, zda nominuje čtvrtou ženu, aby jela štafeta, nebo jestli se do týmu vejde dálkový běžec Petr Novák. Jisté ovšem je, že hvězdou týmu by měl být vítěz Tour de Ski Lukáš Bauer, který odletí na případu do Kanady ve středu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články