Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Do Vancouveru může vyrazit o pět českých olympioniků více

Praha - Až 93 členů by mohla mít česká olympijská výprava ve Vancouveru. Mezinárodní lyžařská federace FIS přidělila Česku dalších pět míst, po dvou pro běžce na lyžích a akrobatické lyžování a jedno pro sjezdaře. Běžkyně díky tomu s největší pravděpodobností nakonec přece jen postaví štafetu, konkrétní jména musí do čtvrtka do 10 hodin schválit předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek.

"Lyžařská federace přerozdělila kvóty, které jiné státy nevyužily. Proces schvalování jmen právě probíhá," řekl šéf české výpravy František Dvořák. Kontroverzní je především nominace akrobatické skokanky Martiny Konopové, která závodila naposledy loni v únoru. "Důležité budou výsledky z relevantní doby," uvedl Jirásek. Od svazu lyžařů si vyžádal doplňující podklady, aby se mohl rozhodnout. 

"Vycházíme z rozhodnutí rady úseku, který podpořil nominaci Konopové, když si ji vyjela. Stejně se na to dívá výkonný výbor svazu a nyní je v pravomoci ČOV to odsouhlasit nebo zamítnout," řekl generální sekretář svazu lyžařů Petr Graclík. Druhou akrobatkou, která nejspíš dostane šanci jet na olympiádu, bude boulařka Tereza Vaculíková.



Do týmu běžců může být zařazen sprinter Aleš Razým. Druhé nové místo by obsadila buď Klára Moravcová nebo Eva Skalníková, což by znamenalo, že běžkyně budou v Kanadě čtyři a mohou běžet štafetu. Sjezdaři na nově získané místo podle svých předem stanovených kritérií nominovali Petru Zakouřilovou.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články