Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Do třetice všeho vítězného se nekonalo. Ledecká v paralelním slalomu vypadla už v osmifinále

Po dvou suverénních výhrách Ester Ledecká poprvé v nové sezoně Světového poháru ve snowboardingu poznala, jaké je to nastoupit do závodu a neovládnout ho. Česká hvězda o vítěznou sérii přišla při paralelním slalomu v Cortině d'Ampezzo, v němž sice opanovala kvalifikaci, ale následně vypadla už v osmifinále s Julií Zoggovou ze Švýcarska. 

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kazuki Wakasugi

V minulých dnech dvaadvacetiletá Ledecká po rychlém přesunu ze sjezdovek na snowboard zvítězila v italské Carezze a poté i v Cortině v obřích slalomech. "Jsem ráda, že jsem tady mohla mít dva dny skvělý výsledky, a tohle taky beru jako skvělý výsledek. Pořád je to desítka a závod jsme si užila," prohlásila Ledecká, která v paralelním slalomu nenavázala v Cortině na loňskou výhru.

Za umělého osvětlení jela v souboji s Zoggovou vyrovnaně horní část, ale od půlky začala ztrácet a už nezrychlila. "No, každý den prostě není posvícení a ve sportu to takhle je," konstatovala Ledecká krátce po vyřazení v lyžárně pod svahem. "Měla jsem dobrou kvalifikaci a tohle se stane. Do příště to snad zlepším," věřila.

Podle amerického trenéra Justina Reitera neudělala žádnou zásadní chybu. "Soupeřka hodně zariskovala a vyplatilo se jí to. Ester jela dobře," řekl Reiter. I Ledecká měla z výkonu dobrý dojem. "Jízda mi připadala, že nebyla tak špatná, ale mohla být každopádně lepší. Rozebereme to s trenérem u videa," řekla.

V závodě útočila na premiérový vítězný hattrick ve Světovém poháru. "Zcela upřímně - bylo by hezké vyhrát třikrát ve třech dnech, ale tohle je pozitivní políček. Nic nepřijde zadarmo," podotkl Reiter a dodal: "Dokonalé to nebylo, což ani není reálné očekávat. Ukazuje to, že jsme jen lidé, i Ester, i když je hodně, hodně talentovaná."

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká vypadla na SP v Cortině v osmifinále slalomu

V pátek se Ledecká potýkala s únavou z náročného programu posledních týdnů. Ze čtvrtka na pátek špatně spala, ale na sobotní slalom už jí bylo lépe. "Cítila jsem se docela dobře, celý den mi bylo rozhodně líp než v pátek," konstatovala.

Ledecká chodí ráda brzo spát a ráno si přispí. "Nejsem na brzké ani večerní hodiny a tělo není tak nastartovaný," řekla, ale na dobu závodu si nestěžovala. Naopak si pochvalovala atmosféru. "Večerní závody mají zvláštní kouzlo," řekla.

Ledecká po třech závodech vede průběžné pořadí paralelních disciplín v SP o 470 bodů před Schöffmannovou. Další dva závody se pojedou 5. a 6. ledna v Lackenhofu.

Mezi muži byl v Cortině nejlepší domácí Roland Fischnaller před dalším Italem Edwinem Corattim. Český jezdec Viktor Brůžek po pádu nedokončil kvalifikaci.

SP ve snowboardingu v Cortině d'Ampezzo - paralelní slalom:

Ženy:

1. Schöffmannová (Rak.), 2. Zoggová (Švýc.), 3. Sobolevová (Rus.), ...9. Ledecká (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Ledecká 2290, 2. Schöffmannová 1820, 3. Zoggová 1450.

Muži:

1. Fischnaller, 2. Coratti (oba It.), 3. Loginov (Rus.), ...v kvalifikaci V. Brůžek (ČR) nedokončil.

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech): 1. Fischnaller 2250, 2. Galmarini (Švýc.) 1660, 3. Sobolev (Rus.) 1440, ...65. V. Brůžek 25.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články