Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Desátý Holubec dosáhl nejlepšího umístění v SP

Ruhpolding (Německo) - Biatlonista Tomáš Holubec skončil ve sprintu v Ruhpoldingu desátý, a doběhl si tak pro nejlepší výsledek ve Světovém poháru v kariéře. Na vítězného Nora Larse Bergera ztratil při bezchybné střelbě minutu. V závodě bodovala kompletní česká čtveřice. Také další tři čeští reprezentanti si připsali body do průběžného pořadí SP. Devatenáctý doběhl Ondřej Moravec, který jednou minul. Jaroslav Soukup byl se dvěma chybami na střelnici šestadvacátý a Michal Šlesinger se dělil o 39. příčku, když po dvou trestných kolech ztratil na vítěze dvě minuty.

"Tomáš už si takový výsledek zasloužil, protože je hodně pracovitý. Udělal mi radost zejména střelbou, protože v obou položkách patřil k rychlejšímu průměru startovního pole. Ukazuje to na jediné. Když střílí v rytmu, střílí bezchybně," uvedl trenér reprezentace Ondřej Rybář na svazovém webu. "Překvapilo mě, jakou si Tomáš přivezl formu z IBU Cupu v Novém Městě. Dobře už běžel i ve vytrvalostním závodě a dnes zvládl finiš v třináctém nejlepším čase," dodal Rybář.

Čerstvě pětatřicetiletý Holubec byl dosud nejlépe jedenáctý v únoru 2004 na mistrovství světa v Oberhofu. K prvnímu umístění v elitní desítce mu pomohla především bezchybná střelba. V závěrečném okruhu navíc předběhl tři závodníky, mezi nimi i francouzského olympijského vítěze z Vancouveru Vincenta Jaye.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu 2011 Německo

Šlesingera připravil o lepší umístění pád v závěrečném sjezdu. "Michal spadl v nejtěžším sjezdu trati, a zrovna na jeho konci. Přišel zhruba o 25 sekund nejen samotným pádem, ale především kvůli ztrátě rychlosti při nájezdu do dalšího stoupání," uvedl Rybář.

Češi se po vydařeném závodě posunuli v Poháru národů již na sedmou pozici. V průběžné klasifikaci o jeden bod přeskočili Švédy.

Vítězný Berger se z triumfu radoval poprvé v sezoně a pošesté v kariéře. Jednomu z nejrychlejších běžců mezi biatlonisty pomohla bezchybná střelba, která se mu v této sezoně příliš nedařila. Druhý doběhl se ztrátou 21,7 sekundy Francouz Martin Fourcade a třetí byl Rus Ivan Čerezov.

Výsledky sprintu mužů v Ruhpoldingu:

1. Berger (Nor.) 23:55,1 (0 tr. kol),

2. M. Fourcade (Fr.) -21,7 (0),

3. Čerezov (Rus.) -23,8 (0),

...10. Holubec -1:01,8 (0),

...19. Moravec -1:25,3 (1),

...26. Soukup -1:31,8 (2),

...39. Šlesinger (všichni ČR) -2:00,1 (2).

Průběžné pořadí SP:

1. Bö 529 b.,

2. Svendsen 497,

3. Björndalen (Nor.) 362,

...20. Šlesingr 196,

...37. Soukup 96,

...51. Moravec 47,

...52. Holubec 44,

...62. Vítek (ČR) 31.

Michal Šlesingr
zdroj: ČTK autor: Tomáš Hermann
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články