Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Děmčenková nezvládla obávaný úsek trati v Königsee a utrpěla poranění mozku

Ledové koryto v Königsee opět ukázalo, jak zrádné může být. V závodu Světového poháru tu měla těžkou nehodu ruská sáňkařka Viktoria Děmčenková. Dcera olympijského medailisty Alberta Děmčenka utrpěla poranění mozku a z trati ji sanitka odvezla v bezvědomí. Podle informací ruské výpravy by ale její zranění nemělo být vážné.

Viktoria Děmčenková
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Děmčenková v prvním kole za hustého sněžení sklouzla v jednom z nejrychlejších úseků trati ze saní a uhodila hlavou do zledovatělého koryta. Když poté třiadvacetiletá závodnice bezvládně klouzala setrvačností dále po trati, bouchla se do hlavy ještě jednou o okraj dráhy.

Závod byl po nehodě Děmčenkové přerušen a pro ruskou sáňkařku přijela sanitka. Lékař závodu uvedl, že Děmčenková utrpěla traumatické poranění mozku se ztrátou vědomí. "Nemá žádná těžká zranění  páteř je neporušená, vše je v pořádku i v oblasti krku. Má otřes mozku, ale díky bohu její zdraví není v ohrožení," uvedla šéfka ruské sáňkařské federace Natalija Gartová.

Na náročné trati v Königsee ztratily kontrolu nad saněmi v prvním kole také další ruská závodnice Jekatěrina Baturinová a Rakušanka Birgit Platzerová, ale jejich nehody neměly tak vážné následky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články