Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Davisová a White jsou podruhé mistry světa v tancích

London (Kanada) - Američtí krasobruslaři Meryl Davisová a Charlie White podruhé v kariéře získali světový titul v kategorii tanečních párů. Na šampionátu v kanadském Londonu dnes v konečném součtu porazili o 4,52 bodu domácí obhájce titulu Tessu Virtueovou a Scotta Moira a navázali na titul z roku 2011. Bronzovou medaili získali Rusové Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov.

Meryl Davisová a Charlie White
zdroj: Getty Images

Oba zámořské páry znovu nenechaly nikoho na pochybách, kdo v této kategorii v posledních letech vládne světovému krasobruslení. Davisová s Whitem po nejlepším krátkém tanci vyhráli i volný tanec. Na hudbu z muzikálu Zvoník u Matky Boží předvedli famózní výkon a kanadské rivaly, kteří vyrůstali nedaleko této haly, porazili o 1,27 bodu.

Virtueová s Moirem rovněž neudělali žádnou výraznější chybu a svým ztvárněním slavné Carmen nadchli publikum v hale, ale stejně jako ve finále Grand Prix a na mistrovství čtyř kontinentů na tréninkové kolegy nestačili. Olympijští šampioni z Vancouveru si přesto s přehledem pošesté za sebou odvážejí z mistrovství světa medaili.

Pozici nejlepšího evropského páru této sezony potvrdili Bobrovová se Solovjovem. Zajeli sice až čtvrtý volný tanec, ale díky náskoku z úvodní části soutěže uhájili bronzovou pozici. Poprvé tak získali medaili i na světové scéně.

Návrat po partnerově zranění třísel, kvůli němuž vynechali evropský šampionát, se naopak nevydařil Nathalii Péchalatové a Fabianu Bourzatovi. Francouzský pár na nejlepší ztratil především v obtížnosti krokových pasáží a ze čtvrtého místa po krátkém programu se místo útoku na obhajobu bronzu propadl na šestou příčku. To je jejich nejhorší umístění na mistrovství světa od sedmé příčky v roce 2008.

Výsledky mistrovství světa v krasobruslení v kanadském Londonu

Taneční páry - konečné pořadí:
1. Davisová, White (USA) 189,56, 2. Virtueová, Moir (Kan.) 185,04, 3. Bobrovová, Solovjov (Rus.) 169,19, 4. Cappelliniová, Lanotte (It.) 168,04, 5. Weaverová, Poje (Kan.) 166,20, 6. Péchalatová, Bourzat (Fr.) 165,60, ...21. Myslivečková, Brown (ČR) - nepostoupili do volných tanců.

Je nám líto, video expirovalo.
Davisová s Whitem podruhé mistry světa
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články