Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další velký úspěch pro Ledeckou. V Německu ovládla obří slalom

Sudelfeld (Německo) – Před dvěma týdny se stala novou mistryní světa v paralelním slalomu. K tomuto úspěchu snowboardistka Ester Ledecká přidala další. Na světovém poháru v Sudelfeldu ovládla paralelní obří slalom a v této disciplíně si připsala druhé vítězství v kariéře. Ve finále porazila Švýcarku Julii Zoggovou v součtu dvou jízd o šest setin sekundy.Třetí místo obsadila Rakušanka Marion Kreinerová.

Úřadující slalomářská mistryně světa z Lachtalu Ledecká potvrdila svou formu už v páteční kvalifikaci, kterou vyhrála. V prvním kole vyřazovací části, jež se tentokrát jela na dvě jízdy v každém kole, porazila bez potíží skoro o dvě sekundy Inu Meschikovou z Rakouska, která v minulém obřím slalomu SP v Rogle skončila druhá.

Ve čtvrtfinále devatenáctiletá česká reprezentantka vyřadila v součtu jízd o 15 setin domácí Anke Karstensovou a v semifinále potom poprvé prohrála. V prvním souboji totiž byla Japonka Tomoka Takeučiová, stříbrná olympijská medailistka ze Soči, rychlejší o dvě setiny, ale odveta se Ledecké povedla. V cíli byla o pět setin dřív a postoupila podruhé do finále SP v této disciplíně.

Tam si Ledecká vytvořila dobrou pozici v první jízdě, v níž porazila Zoggovou o 19 setin, a i když v druhém finále byla pomalejší, nakonec jí náskok na výhru stačil. Zopakovala tak vítězství z minulé sezony v Rogle, na stupně vítězů se v obřím slalomu dostala podruhé v kariéře. Přitom v aktuální sezoně se jí v této disciplíně moc nevedlo, v Rogle i na MS v Lachtalu skončila po čtvrtfinálovém vyřazení pátá.

"Tady v Sudelfeldu je to ohromně populární akce, takže se kvůli divákům jelo letos poprvé na dvě vyřazovací jízdy," vysvětlila Ledecká. Upozornila hlavně na těsné výsledky. "Často rozhodovaly setiny," dodala snowboardistka, která je v pořadí Světového poháru druhá v disciplíně i v celkovém hodnocení.

V Německu si užila poprvé v kariéře i souboj s mužem, neboť organizátoři připravili závěrečný exhibiční duel vítězů obou kategorií. Ledecká do souboje s Rusem Alexejem Sobolevem startovala s náskokem podle výsledku kvalifikace a také toto "superfinále" vyhrála. "Vybírala jsem si trať a on měl nějakou kolizi. Ale vždy jsem si přála, abych po výhře mohla jet ještě jednu jízdu a to vítězství si užít," dodala Ledecká.

Další závod čeká snowboardisty koncem února v Japonsku, do té doby bude Ledecká trénovat a více se věnovat lyžím. "Snad se mi podaří odjet nějaké lyžařské závody, letos na to kvůli různým okolnostem nebyl moc čas," dodala.

Závody SP ve snowboardingu v Sudelfeldu (Německo) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Sobolev, 2. Wild (oba Rus.), 3. Košir (Slovin.), 4. Dufour (Fr.).

Průběžné pořadí obřího slalomu (po 3 ze 4 závodů): 1. Wild 2120, 2. Košir 2000, 3. Sobolev 1610.

Průběžné pořadí SP: 1. Košir 3800, 2. Wild 2770, 3. Fischnaller (It.) 2508.

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Zoggová (Švýc.), 3. Kreinerová (Rak.), 4. Takeučiová (Jap.).

Průběžné pořadí obřího slalomu (po 3 z 4 závodů): 1. Kreinerová 2600, 2. Ledecká 1450, 3. Calveová (Kan.) 1272.

Průběžné pořadí SP: 1. Kreinerová 3290, 2. Ledecká 2450, 3. Schöffmannová (Rak.) 2000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články