Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Další česká medaile z univerziády, snowboardcrossařka Chourová bere bronz

Almaty - Kateřina Chourová získala ve snowboardcrossu bronz na univerziádě v Kazachstánu a po čtyřech letech se z této akce dočkala druhé medaile. V Trentu v roce 2013 skončila druhá za pozdější olympijskou vítězkou Evou Samkovou.

Vyhlášení vítězů snowboardcrossového závodu v Almaty
zdroj: Kryštof Kuba

Pětadvacetiletá studentka Univerzity Karlovy Chourová v dnešním finále v Almaty dojela třetí za Sarah Devouassouxovu z Francie a Švýcarkou Miriam Wuffliovou. Na konto české výpravy přidala druhou medaili po středečním bronzovém úspěchu skokanky na lyžích Marty Křepelkové.

Před čtyřmi lety Chourová ještě patřila mezi profesionální snowboardistky, proto si dnešní medaile hodně vážila. "Teď spíš studuju než sportuju, jezdím jen závody v České republice. Proto je pro mě o to cennější," řekla.

Další česká snowboardistka Eva Hummelová skončila devátá z deseti závodnic. Mužů se na start postavilo 32. Daniel Sýkora vypadl ve čtvrtfinále a je desátý, Petr Bohůněk obsadil 28. pozici.

Lyžař v boulích Daniel Honzig skončil sedmý, běžec Miroslav Rypl se nedostal do finále sprintu klasicky a byl devátý, z biatlonové výpravy si ve sprintu nejlépe vedla čtrnáctá Kristýna Černá. Krasobruslařka Eliška Březinová si ve volné jízdě o místo pohoršila a obsadila konečnou 11. příčku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články