Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Curlingová reprezentace porazila v boji o OH Nory, poté podlehla Číně

Victoria (Kanada) - Čeští curleři zahájili boj o účast na olympijských hrách cenným vítězstvím nad Norskem 8:5, ve druhém zápase na mistrovství světa ale podlehli Číně 5:12. Na dvanáctičlenném šampionátu v Kanadě potřebují skončit nejhůře do pátého místa, aby mohli pomýšlet na start v Soči 2014. Dnes je čekají Rusové. 

Česká curlingová reprezentace
zdroj: ČT4

"Báječná výhra na začátek je prima, ale cesta je ještě daleká," vyjádřil se svazový předseda Karel Kubeška po vítězství nad Nory. Ve druhém duelu ale tým skipa Jiřího Snítila nestačil na Čínu. "Četli jsme led trochu hůř než v prvním zápase a navíc naše chyby přišly v nevhodných momentech," zhodnotil šéf svazu.

Po dvou neúplných kolech jsou v čele MS Švédové, Češi se dělí s Čínou o šesté místo. Rusové oba zápasy prohráli (se Švédskem a Švýcarskem). Curleři na MS v kanadské Victorii usilují o co nejvíce bodů do olympijského žebříčku, přímo do Soči se kvalifikuje sedm týmů.

Loni skončili Češi na šampionátu poslední a mají v olympijském pořadí jeden bod. Účast na OH mají nejspíše jistou Kanada, Švédsko, Norsko a Velká Británie díky skotskému týmu, o zbylá tři místa přímého postupu bojují čeští reprezentanti s Dánskem, Švýcarskem, USA a Čínou.

Mistrovství světa v curlingu mužů ve Victorii (Kanada):

ČR - Norsko 8:5, Čína - ČR 12:5, Kanada - Čína 7:6, Švédsko - Finsko 7:6, USA - Dánsko 8:3, Švédsko - Rusko 6:5, Švýcarsko - Rusko 6:4, Skotsko - Japonsko 7:5.

Pořadí po 2. kole:

1. Švédsko 2 výhry/0 porážek, 2. Kanada, Skotsko, Švýcarsko a USA 1/0, 6. ČR a Čína 1/1, 8. Dánsko, Finsko, Japonsko a Norsko 0/1, 12. Rusko 0/2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy