Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Curlerky udolaly Čínu v extra endu a na MS jsou dál stoprocentní

Peking - Pouhý několikacentimetrový rozdíl mezi dvěma nejlepšími kameny rozhodl o vítězství českých curlerek na mistrovství světa v duelu proti Číně. Tým pod vedením skipky Anny Kubeškové zvládl dramatický závěr utkání a porazil domácí výběr 8:7 v extra endu. Reprezentace tak zůstává po třech zápasech na šampionátu v Pekingu nadále bez porážky.

Radost českých curlerek
zdroj: ČT sport

Češky šly do utkání proti bronzovým medailistkám z Vancouveru v dobrém rozpoložení, po sobotním těsném vítězství nad Dánskem dokázaly uspět i v duelu s týmem USA, který v dopoledním zápase porazily 7:3. Naopak Čína obě svá předchozí představení prohrála, a byla tak pod větším tlakem.

V prvních endech se českému výběru dařilo dodržovat taktický plán, Číňanky při svých výhodách dvakrát dokázaly uhrát pouze po bodu, zatímco Česko v totožných situacích vždy bodovalo za dva. Domácí tým se zvedl až v pátém endu a dvoubodovým ziskem vyrovnal na 4:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatický dodatečný end v utkání Česko - Čína

Po rychlém nulovém šestém endu se Češky znovu dostaly do dvoubodového náskoku v sedmé hře a zdálo se, že v sedmém vzájemném zápase směřují proti Číně k premiérovému vítězství. Zvlášť když v následujícím endu soupeřky znovu získaly pouze bod.

Závěr si ovšem svěřenkyně Karla Kubešky zkomplikovaly. Při své výhodě si v dobře rozehrané deváté hře připsaly jen jeden bod a nabídly Číňankám možnost dovést zápas minimálně do prodloužení, čehož zkušenější soupeřky využily.

Výhoda posledního kamene v dodatečném endu byla však na české straně a ačkoliv domácí tým české skipce Kubeškové situaci maximálně ztížil, zůstal v dramatické koncovce její poslední kámen v cílových kruzích v o několik centimetrů lepší pozici než ten čínský.

Mistrovství světa v curlingu žen v Pekingu:

Česko - USA 7:3, Česko - Čína 8:7 po dodatečném endu, Kanada - Rusko 10:9, Švédsko - Dánsko 7:4, Německo - Korea 10:6, Švýcarsko - Čína 8:7, Itálie - Skotsko 7:6, Švýcarsko - Dánsko 12:4, Korea - Itálie 7:4, Skotsko - Rusko 10:7.

Průběžné pořadí: 1. Česko, Kanada a Švýcarsko 3 zápasy/3 výhry.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články