Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Curleři po dramatu prohráli s Německem

Füssen – Čeští curleři nevyužili první možnost, kterak se kvalifikovat na olympijské hry. Tým vedený skipem Jiřím Snítilem nestačil v play-off dodatečného kvalifikačního turnaje na Německo, se kterým prohrál po obrovském dramatu až v dodatečném extra endu 4:7. Německo je tak jistým účastníkem her v Soči a Češi se o druhé postupové místo musí ještě poprat. Zápas "poslední naděje" je čeká v neděli od 12:30 s týmem USA. Přímý přenos utkání sledujte od 12:30 exkluzivně na našem webu.

Jiří Snítil
zdroj: Isifa autor: Jonathan Hayward

Němci skončili v tabulce olympijské kvalifikace před Českem díky lepšímu vzájemnému zápasu, a tak vstoupili do utkání s výhodou posledního kamene. V koncovce druhého endu předvedli Němci dvě drobné chyby a ten tak nakonec skončil pouze jednobodovým ziskem Německa, což se zdálo být dílčím vítězstvím české reprezentace.

Jenže Češi si poté nevedli o mnoho lépe, především skip Snítil hrál možná své nejhorší utkání na turnaji a předváděl nepřesnosti, kterých se mu obvykle daří vyvarovat. Klíčový okamžik přišel v koncovce pátého endu. Snítil nedokázal přesně umístit svůj poslední kámen, na druhé straně naopak skvěle odhodil Felix Schulze. Rázem tu byla německá "trojka" a naši západní sousedé se dostali do vedení 4:1.

Snítil i nadále potvrzoval, že nemá svůj den a nadále vršil nepovedené odhozy. V následujícím endu byli Češi rádi za zisk jediného bodu, přestože měli výhodu posledního kamene. Zbytek utkání již Němci jen bránili svůj náskok, dařilo se jim vyklízet kruhy a držet si výhodu posledního odhozu, na tvářích českých hráčů bylo čitelné zklamání z vlastního výkonu.

Zvrat v samém závěru?

Záblesk naděje českým reprezentantům svitl v devátém endu, kdy se jim podařilo dostat Němce pod tlak a získat bod, přestože jejich soupeř disponoval výhodou posledního kamene. Do desáté hry vstupovali Češi za nepříznivého, avšak ne beznadějného stavu 3:4. Před posledním ohozem čtvrtého hráče Němců Schulzeho měli Češi v kruzích dva bodující kameny. Schulze obrovský tlak nezvládl, a přestože dokázal trefit český kámen, jeho odroloval o pár milimetrů dále, než bylo třeba, a bod připadl Čechům. 

Českým hráčům se podařilo v posledním možném okamžiku vyrovnat a zápas tak rozhodoval extra end. A dlouho to vypadalo, že by se mohl opakovat scénář předchozích dvou endů, kdy čeští curleři získali bod při situaci, kdy soupeř disponoval výhodou posledního kamene. Jiří Snítil dokázal v kritickém okamžiku zabrat a dvěma precizními hody dal Čechům naději, brilantně však zvládl svou roli i poslední hráč Němců Schulze. Posledním odhodem dokázal vyrazit český kámen z kruhů a získal pro Německo rozhodující body.

Němci tak propukli v oslavy, Češi se ještě o druhé postupové místo utkají s výběrem USA. "Na zklamání je ještě čas," řekl Jiří Snítil. "Obrovská škoda, ale teď se musíme dostat zpátky nahoru a využít druhou šanci," uvedl trenér Sune Frederiksen. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články