Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Curleři jsou blízko Soči, ženám postup unikl

Füssen (Německo) – Již pouze jedno vítězství dělí české curlery od premiérového postupu na zimní olympijské hry. Tým vedený skipem Jiřím Snítilem prošel v dodatečné kvalifikaci ve Füssenu do play-off, když zvládl oba závěrečné zápasy. Nyní české reprezentanty čeká souboj s Němci - v případě výhry mají postup jistý. Naopak ženy skončily v dodatečné kvalifikaci až na šesté místě, které jim na postup do play-off nestačí. Na olympijské hry do Soči se nepodívají. Přímý přenos utkání Česko – Německo sledujte od 20:00 na ČT sport a našem webu.

Český skip Jiří Snítil
zdroj: ČT24 autor: Isifa/EPA

Čeští muži v posledních zápasech skupiny nejdříve porazili Japonsko 6:5 a po dramatické koncovce i Nový Zéland 7:6. Základní část ukončili s bilancí pěti výher a dvou porážek a v sobotu je čeká utkání s Německem, jehož vítěz si zajistí účast na olympiádě. Poražený bude hrát v neděli o druhé postupové místo s vítězem duelu mezi Korejci a Američany.

V duelu s Novozélanďany byl po devátém endu nerozhodný stav 6:6. Rozhodnutí tak padlo až posledním desátém endu, v kterém Češi získali bod. "Hráli jsme dobře, obzvláště v druhé půli. Poslední end byl pak z naší strany precizně odehraný s řadou krásných kamenů. Cítili jsme se jistě," řekl Snítil. "Hezký zápas a s pěkným bonusem, že nemusíme hrát žádný tie-break. My jsme čekali, že do něj určitě půjdeme, takže je parádní, že jsme tam přímo," dodal Jindřich Kitzberger.

Po základní části totiž měly hned čtyři celky shodnou bilanci, spolu s českým a německým týmem pětkrát vyhráli také Korejci a Američani. Češi a Němci ale měli lepší poměr vzájemných bilancí těchto čtyř týmů, a proto postoupili z 1.-2. místa.

V sobotním utkání o olympiádu se curleři těšili i na početnou podporu fanoušků, kteří jim pomohli už v pátek. "To fandění je skvělé," řekl Jakub Bareš.

Curlerky se do Soči nepodívají

Curlerky potřebovaly v dnešním posledním utkání porazit Lotyšsko, aby měly teoretickou šanci na tie-break o play-off, zápas ale ztratily poměrem 2:6. V kvalifikaci tak vyhrály jen dva z šesti zápasů a obsadily předposlední místo.

Dodatečná kvalifikace pro olympijský turnaj v curlingu ve Füssenu (Německo):

Muži:

ČR - Nový Zéland 7:6, ČR - Japonsko 6:5, Německo - Finsko 8:4, Nový Zéland - Francie 8:4, USA - Korea 9:6, Německo - Japonsko 8:7, Korea - Francie 7:2, USA - Finsko 10:4.

Pořadí po základní části: 1. ČR, Německo 5 výhry/2 prohry, 3. Korea, USA 5/2, 5. Nový Zéland 3/4, 6. Francie 2/5, 7. Finsko 2/5, 8. Japonsko 1/6.

Ženy:

Lotyšsko - ČR 6:2, Čína - Japonsko 10:4, Německo - Itálie 7:2.

Pořadí po základní části: 1. Čína 6 výher/0 proher, 2. Japonsko 5/1, 3. Norsko, Německo 3/3, 5. Lotyšsko 2/4, 6. ČR 2/4, 7. Itálie 0/6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články