Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

ČT sport uvede premiéru filmu Silence o unikátním lezeckém počinu Adama Ondry

Sportovní lezec Adam Ondra patří už řadu let do světové špičky. V listopadu 2016 překonal patrně nejtěžší vícedélkovou cestu světa Dawn Wall v masivu El Capitan v Yosemitském národním parku v USA. Loni v září pak zdolal nejtěžší cestu světa v norském Flatangeru a zavedl tak nový stupeň obtížnosti 9c. Kromě dosažení několika prvovýstupů či prvních přelezů je také trojnásobným mistrem světa a jeho výkony mu vynesly například sedmé místo v loňské anketě o českého sportovce roku. ČT sport dnes od 17:25 uvede speciální vydání pořadu Vertikal. Jeho součástí bude televizní premiéra filmu Silence právě o nejtěžší lezecké cestě světa.

Adam Ondra
zdroj: PR autor: Pavel Blažek

S lezením začal díky rodičům ve třech letech, o tři roky později se už tomuto sportu věnoval naplno. Mezi juniory od 11 do 16 let na světové scéně neprohrál.

Když mohl v roce 2009 jako šestnáctiletý mezi dospělé, hned skončil druhý na mistrovství světa a vyhrál celkové pořadí Světového poháru. Dlouho byl přitom samouk, prvního trenéra angažoval až v roce 2014 v 21 letech.

"Na lezení je krásné, že skal a cest, které na světě jsou, je tolik, že motivaci nikdy neztratím. Už teď mám v hlavě další projekty, které možná nebudou těžší, možná budou stejně těžké jako cesta v Norsku, které mě motivují," říká Ondra.

Je nám líto, video expirovalo.
Lezec Adam Ondra se představí ve filmu Silence
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články