Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

ČT se podílela na oficiální publikaci k olympiádě ve Vancouveru

Praha - Pět dní po skončení XXI. zimních olympijských her byla v Praze pokřtěna kniha s názvem Vancouver 2010. Oficiální publikaci Českého olympijského výboru popřáli hodně čtenářů mimo jiné krasobruslaři Michal Březina, David Vincour a Kamila Hájková. Kniha má 215 stran a jejími autory je devět redaktorů České televize a tři reportéři vydavatelství Olympia.

"Olympiáda byla rekordní, kniha vyšla v rekordním čase a je rekordně krásná," prohlásil předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek na křtu.

Každý z redaktorů ČT měl na starosti dva olympijské dny. "Snažil jsem se postihnout atmosféru člověka z druhé strany, který sedí za mikrofonem a je servisman pro diváky a snaží se mu zprostředkovat emoce a zážitky, které na jednu stranu vidí, ale netuší o zákulisí," prozradil komentátor Pavel Čapek.

Otakar Černý, šéfredaktor redakce sportu ČT:

"Myslím si, že nápad spolupráce Českého olympijského výboru a České televize je obrovský. Zpracování mými kolegy je obrovské. Nádherné fotky. Je to úžasná kniha."

Hry autoři zaznamenali den po dni i podle sportů. Zhruba 400 fotografií pořídili na místě Jiří Koliš a Herbert Slavík. Publikace, jejíž hlavním motivem je úspěch dvojnásobné olympijské vítězky v rychlobruslení Martiny Sáblíkové, vyšla v nákladu zhruba 6000 kusů a stojí 499 korun.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články