Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

ČT Author Cup je tu. Nejdůležitější je být obezřetný, radí loňský vítěz Ježek

Praha – V sobotu se opět pojede ČT Author Cup, a to znamená, že se cyklisté na horských kolech pomalu loučí se sezonou. Na start tradičního závodu se v Jizerských horách postaví opět přes 3 500 závodníků a společně vyrazí bojovat na trasu dlouhou 63 kilometrů s převýšením 1 546 metrů. Přímý přenos z dění těsně před startem začne na ČT sport a našem webu v sobotu v 9:30, v 11:45 pak budete moci živě sledovat závěr závodu s ohlasy.

ČT Author Cup
zdroj: ČT sport

I letošní ročník závodu pro profesionály i amatéry bude hostit Josefův Důl a podle předpovědi počasí má být závodní sobota nezvykle teplá. Trať povede jako obvykle asfaltovými a přírodními cestami i po panelech.

"Závod se tváří, že není až tak těžký, jezdí se po panelkách, po šotolině, ale sjezdy jsou rychlé a zatáčky záludné. Nejdůležitější je být obezřetný," poradil všem nadšeným bikerům Václav Ježek, který letos zaútočí na svůj třetí triumf v řadě.

"Pro nás profíky není trasa zas až tak náročná. Nejtěžší je vydržet v závodě v tempu, jezdí se v průměru přes 30 kilometrů. Popasovat se s rychlostí je nejdůležitější," zdůraznil Ježek.

Závod si nenechají ujít i někteří další sportovci. Loni si v Jizerských horách zazávodil trojnásobný mistr světa ve skifu Ondřej Synek a chybět nebude ani letos. Součástí ČT Author Cupu je i závod maximálně pětičlenných týmů, mezi kterými se představí i redaktoři České televize.

"Má být hezky, doporučil bych lidem, ať přijedou, pokud ne si zazávodit, tak alespoň se podívat. Jizerky jsou krásné," lákal zájemce Ježek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články