Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Cologna na padesátce v Oslu porazil Sundbyho až ve fotofiniši

Závod Světového poháru na 50 km volnou technikou v Oslu vyhrál švýcarský běžec na lyžích Dario Cologna po těsném finiši s domácím Martinem Johnsrudem Sundbym. Oba dosáhli stejného času. Třetí skončil Rus Maxim Vylegžanin se ztrátou jedné sekundy.

Dario Cologna
zdroj: ZUMA autor: Jon Olav Nesvold

Nejlepší z české trojice byl Petr Knop na 43. místě, který zaostal za Colognou o více než sedm minut. Aleš Razým se rozloučil s reprezentační kariérou 49. příčkou. Hned za ním se umístil Michal Novák.

Čtyřnásobný olympijský vítěz Cologna přidal do sbírky úspěchů i triumf v prestižním maratonu na Holmenkollenu. V dramatickém závěru dokázal kopnout do cíle nohu o milimetry dřív než Sundby, který padesátku v Oslu ovládl v předchozích dvou letech. Cologna si vynahradil zklamání z roku 2015, kdy ve fotofiniši podlehl Norovi Sjuru Röthemu.

"Je to úžasné, že se mi tu konečně povedlo vyhrát. Je to nejdůležitější individuální závod ve Světovém poháru. Musel jsem si na to vítězství počkat," uvedl čtyřnásobný vítěz Světového poháru, který závod na 50 km dosud nikdy nevyhrál. "Martin jel dneska výborně. Myslel jsem, že ho neporazím," přiznal Cologna.

Sundby se prosadil na stupně vítězů ve svém oblíbeném závodu v norské metropoli již posedmé. "Chtěl jsem tu dovršit hattrick, ale Dariovi párkrát uteklo vítězství jen o centimetry, tak myslím, že zapracovala karma nebo tak něco. Sprint mi nevyšel, Dario byl lepší. Možná jsem měl zkusit něco udělat už dříve, ale s druhým místem jsem i tak spokojený," řekl norský lyžař. 

Mezi poraženými skončila nová norská hvězda Johannes Klaebo. Trojnásobný olympijský šampion z Pchjongčchangu obsadil po pádu 40. místo. Vítěz olympijského maratonu z Koreje, kde se běželo klasicky, Fin Iivo Niskanen dnes skončil na 24. příčce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články