Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Choupenitch si z tréninku v Itálii "odskočil" pro vítězství na domácím turnaji

Brno - Alexandr Choupenitch, velká naděje českého šermu, ovládl 56. ročník brněnského turnaje Sokol Cup ve fleretu. Dvacetiletiletý šermíř Sokola Brno trénuje po většinu roku v Itálii, doma se zastavil pro druhý triumf na tradičním turnaji.

Je nám líto, video expirovalo.
Tradiční Sokol Cup ve fleretu vyhrál favorit Choupenitch

Choupenitch má za sebou poslední sezonu v juniorské kategorii, kterou ověnčil titulem mistra Evropy a na světovém šampionátu získal stříbro. "Svět byl jednoznačně těžší, bylo tam o hodně víc silných soupeřů a výsledku z MS si tak považuju mnohem víc," řekl Choupenitch.

Přechod do kategorie dospělých by neměl být pro českou šermířskou naději pro Rio velkým problémem. Už nyní pravidelně boduje i v seniorském světovém poháru. "Momentálně jsem patnáctý na světě, což znamená, že nemusím šermovat kvalifikaci a nastupuji až druhý den. Samozřejmě se mezi šestnáctkou nejlepších chci udržet co nejdéle," uvedl Choupenitch.

Ve finále Sokol Cupu proti Maďaru Némethovi ještě proměnil jasné vedení v drama, nakonec se ale mohl radovat z vítězství 15:13. "Divákům se drama asi líbilo, mně zas tolik ne, za stavu 14:13 jsem už byl trochu nervózní, ale nakonec při mně stálo štěstí. Rozhodně to ale byl nejtěžší zápas," dodal Choupenitch.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články