Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Chci být nadále spjat se sportem, říká Verner po konci aktivní kariéry

Praha – Tomáš Verner letos ukončil závodní kariéru desátým místem na mistrovství světa, nicméně s ledem se ještě nerozloučil. Věnuje se sportovním exhibicím, vyučuje mladé bruslaře, ale i trenéry. Zdravotně se dává do pořádku, i když uznává, že se zranění a opotřebení těla nehojí tak rychle, jako by se dělo při definitivním opuštění kluzišť. "Ale nemůžu si stěžovat, bolesti jsou zatím v rámci možností," poznamenal v Tématu pro hosty.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport

Rozhodnutí o konci sportovní kariéry přišlo u Vernera postupně a po úvaze. "Prožil jsem pár bodů v kariéře, kdy jsem chtěl skončit předčasně a ne tak, jak by se slušelo a patřilo. Rozhodování bylo na základě emocí, které byly vyvolány neúspěchem. To jsem překonal a poslední, definitivní rozhodnutí přišlo před olympijskou sezonou. Řekl jsem si, že mi je 28 let, tělo mi napovídalo, abych se postupně vytratil z fyzicky náročného odvětví, jako je krasobruslení."

Odchod to však nebyl úplně doslova. "Nepohnul jsem se daleko, zůstal jsem na ledě. Ale už se nebudu věnovat závodění, začal jsem vyučovat krasobruslení malé bruslaře, ale i trenéry. Mezitím jsem se vrátil do školy, kde mám díky olympijskému výboru možnost studovat na olympijském stipendiu, dokončuji si ekonomické vzdělání," vypočítává Verner momentální aktivitu.

Jeho zdravotní stav se pomalu lepší. "S mým zdravím to nevypadá zas až tak špatně. Růžové to není, špatné ale také ne. Tu a tam bolí kolena nebo ještě záda, mé dva výhřezy plotýnky se pomalu dávají zase zpátky, ale ten proces se prodlouží úměrně době, kterou ještě budu na ledě. Když pořád budu skákat na ledě, stav tomu bude odpovídat," ví Verner.

I kvůli zdraví není daleko chvíle, kdy bude nucen brusle vyzout definitivně. "Mám směr, kterým bych se chtěl dále ubírat, ale ne přesnou cestu. Zatím studuji, až budu mít diplom, tak se podívám, co s ním mohu dělat. Nadále jsem aktivní v Českém krasobruslařském svazu a možná budu mířit i do mezinárodní unie, to se všechno ukáže. Každopádně chci být nadále spjat se sportem."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články