Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Chcete do Vancouveru? Připravte si pořádný balík peněz

Praha - Jen pár stovek fanoušků požene ve Vancouveru české olympioniky za úspěchem. I když pobyt v Kanadě není nijak laciný, o lístky na vybrané disciplíny je obrovský zájem. Vstupenek je však žalostně málo. Čeští fandové dostali na celou olympiádu k dispozici jen 500 lístků. "Z tohoto čísla je už asi devadesát pět procent vyprodáno," tvrdí Ladislav Peška ze společnosti Slantour, která je výhradním prodejcem vstupenek.

S hokejisty slaví zlato přímo v hale tisíce českých fanoušků. Cílová rovinka obležená Čechy vítá zlatého lyžaře Bauera. Sny o medailích by se splnit mohly. Divácká kulisa tak ale určitě vypadat nebude.

Nejrychleji zmizely vstupenky na hokej. Na každé utkání Čechů ve skupině jich dal olympijský výbor do prodeje zhruba padesát, tedy podobně jako na závody Lukáše Bauera. "Zájem by byl mnohonásobně větší, ale bohužel už několik měsíců nemůžeme žadatele uspokojovat," lituje Peška.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Jana Osúcha

Výbor přitom dostal od organizátorů kolem šesti tisíc lístků. Většinu ale tradičně rozdal mezi příbuzné závodníků, funkcionáře a sponzory. "Český olympijský výbor udělal maximum, aby získal maximální počet vstupenek, ale například na Tomáše Vernera, Martinu Sáblíkovou nebo Nikolu Sudovou, to jsou vstupenky v počtu dvaceti až třiceti kusů," vysvětluje mluvčí ČOV Alexandr Kliment.

Za pár stovek může český fanoušek koupit lístky už jen na některé druhy lyžování, sáňkování nebo třeba boby. A protože zájezd na olympiádu vyjde i s letenkou a ubytováním na zhruba sedmdesát tisíc, lidé by podle výboru neměli spoléhat na to, že lístek koupí na místě. "Šance tady samozřejmě je, nicméně příliš to nedoporučujeme," říká Kliment, podle něhož šplhají ceny vstupenek do astronomické výše.

Bez lístků a v pohodlí domova uvidí celou olympiádu diváci České televize. 12. února odstartuje na ČT4 šestnáctidenní nonstop olympijský maraton. Poprvé navíc v nejvyšší digitální kvalitě. Celonoční olympijské vysílání chystá i ČT2.

Lukáš Bauer
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články