Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Chceme do roku 2018 světový pohár ve slalomu, říká Čeřovský

Praha – V říjnu tradičně startují zimní sporty. Čeští fanoušci se mohou v letošním roce těšit na skoky na lyžích i snowboarding, světové poháry bude hostit Liberec a Špindlerův Mlýn. Generální sekretář svazu lyžařů Jakub Čeřovský však doufá, že se v dohledné době podaří do České republiky přilákat i elitní závody slalomářů. Cesta k pořadatelství však nebude jednoduchá.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté SZ: Klára Křížová a Jakub Čeřovský o lyžařské sezoně

"Naší snahou je opět přivést do České republiky světový pohár ve slalomu," potvrzuje Čeřovský. "Není to nic jednoduchého, je těžké se nabourat mezi klasické destinace, kde se závody jezdí. Snaha je, doufám, že se nám nejpozději do roku 2018 povede, aby Špindlerův mlýn přivítal závody v obřím slalomu a slalomu žen."

Fanoušky zimních sportů však čekají i jiná lákadla. "Dočkáme se 7. a 8. února skoků na lyžích a severské kombinace v Liberci. 13. a 14. března proběhne ve Špindlerově Mlýně finále světového poháru ve snowboardingu v disciplíně slopestyle," vyjmenovává Čeřovský, na co se mohou diváci těšit.

Za rychlostními disciplínami však budou muset příznivci cestovat do zahraničí, stejně jako sjezdařka Klára Křížová, která má za sebou trénink v Jižní Americe a na nový ročník se připravuje s francouzským týmem pod vedením francouzského trenéra. Spolupráci si pochvaluje, v tuzemských podmínkách by se podobně kvalitně připravovat nemohla.

"Na rychlostní disciplíny jsem v Česku zatím jediná, takže je příprava složitější," konstatuje Křížová. "Na trénink mých disciplín musím jezdit až do Jižní Ameriky, celé září jsem strávila s francouzským týmem v Chile," přibližuje přípravu na sezonu, ve které českou reprezentantku čeká mimo jiné i mistrovství světa.

"To je vrchol, kde budu bojovat o umístění do patnáctého místa. Během sezony pak máme evropské a světové poháry, více se budu věnovat těm světovým, abych se připravila na mistrovství světa," popisuje Křížová plány na nadcházející sezonu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články