Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští skokani kvalifikaci v Innsbrucku zvládli, Koudelka byl devátý

Innsbruck – Podruhé v řadě se na Turné čtyř můstků do hlavního závodu kvalifikovali všichni čeští skokani. Do nedělního závodu v rakouském Innsbrucku tak nastoupí Roman Koudelka, jenž si vedl z Čechů nejlépe a byl devátý, Jan Matura, Jakub Janda i Lukáš Hlava. Vítězem kvalifikace se stal domácí Michael Hoyböck, který se v k. o. souboji v prvním kole utká s vedoucím mužem Turné i Světového poháru Peterem Prevcem ze Slovinska, jenž kvalifikaci vynechal. Přímý přenos hlavního závodu sledujte v neděli od 14:00 na ČT sport nebo na našem webu.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kerstin Joensson

Koudelka měl štěstí na protivítr a postup si zajistil výkonem 127 metrů, což byl čtvrtý nejdelší skok dne. Stejně daleko doletěl i Hayböck, kterému ale foukal vítr do zad a dostal bonifikační body. Celkově třináctý muž Turné a Světového poháru Koudelka bude mít za soupeře Francouze Ronana Lamyho Chappuise.

Šestnáctý v kvalifikaci skončil výkonem 122,5 metru Jan Matura a v neděli se utká s Bulharem Vladimirem Zografským. Jakub Janda obsadil 21. pozici za 124 metrů a výsledky kvalifikace mu přisoudily těžkého soupeře Rakušana Manuela Fettnera. Lukáš Hlava postoupil skokem dlouhým 114 metrů jako osmatřicátý a bude mít v souboji s Norem Kennethem Gangnesem těžkou úlohu.

Vítěz druhého závodu Prevc dnes napodobil Němce Severina Freunda, který nenastoupil do kvalifikace v Ga-Pa a utkal se v k.o. duelu právě se Slovincem. Tentokrát Prevce čeká Hayböck, vítěz úvodního klání Turné v Oberstdorfu Freund byl dnes šestý. Druhé místo v kvalifikaci obsadil Prevcův šestnáctiletý bratr Domen, třetí byl Nor Anders Fannemel.

Kvalifikace na závod Turné čtyř můstků ve skocích na lyžích v Innsbrucku:

1. Hayböck (Rak.) 128,1 b. (127 m), 2. D. Prevc (Slovin.) 127,1 (126), 3. Fannemel (Nor.) 125,2 (130,5), ...9. Koudelka 118,8 (127), 16. Matura 115,9 (122,5), 21. Janda 114,5 (124), 38. Hlava (všichni ČR) 101,8 (114).

Dvojice pro 1. kolo: Janda - Fettner (Rak.), Matura - Zografski (Bul.), Hlava - Gangnes (Nor.), Koudelka - Lamy Chappuis (Fr.).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články