Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čeští skokani byli v letech osmí

Oberstdorf (Německo) - Družstvo českých skokanů na lyžích obsadilo v závodu Světového poháru v letech v Oberstdorfu osmé místo. Vyhráli favorizovaní Rakušané a připsali si celkové vítězství v takzvané Team Tour. Světový pohár pokračuje příští víkend dalšími leteckými závody na novém můstku v norském Vikersundu.

České kvarteto ve složení Lukáš Hlava, Jan Matura, Jakub Janda a Roman Koudelka zopakovalo své umístění z předchozího závodu družstev, který se konal před týdnem ve Willingenu. Po úvodních pokusech Hlavy a Matury byli sice Češi na posledním devátém místě, pak však předstihli Rusko a dostali se do druhého kola, v němž už svůj výsledek nevylepšili a skončili osmí ze ziskem 1287 bodů.

Olympijští vítězové Rakušané, které reprezentovala silná sestava Thomas Morgenstern, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer a Martin Koch, nasbírali 1579,1 bodu. Za celkový triumf v Team Tour, která zahrnovala dva závody družstev a tři individuální soutěže ve Willingenu, Klingenthalu a Oberstdorfu, získali prémii 100 000 eur. Druzí byli Norové (1528,6), na třetím místě skončili Němci (1479,2).

Domácím pomohl k medaili i nejdelší let dne 218 metrů Severina Freunda. Z Čechů předvedl nejlepší individuální výkon Koudelka, jenž ve druhém kole o dva a půl metru přeletěl dvousetmetrovou hranici.

Závod družstev v letech na lyžích

1. Rakousko (Morgenstern, Kofler, Schlierenzauer, Koch) 1579,1 b.,

2. Norsko (Evensen, Jacobsen, Romören, Hilde) 1528,6,

3. Německo (Neumayer, Freitag, Uhrmann, Freund) 1479,2,

...8. Česko (Hlava, Matura, Janda, Koudelka) 1287,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články