Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čeští skokané na lyžích byli v Lahti sedmí

Lahti (Finsko) - Čeští skokané na lyžích obsadili v Lahti v posledním závodu družstev v sezoně světového poháru sedmé místo. Kvarteto Antonín Hájek, Roman Koudelka, Lukáš Hlava a Jakub Janda tak zopakovalo dva týdny starý výsledek z olympijských her.

Jakub Janda
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Také na stupně vítězů se dnes ve Finsku prosadily stejné týmy jako ve Whistleru. Bronzoví z her Norové však ve větrné loterii tentokrát dosáhli na vítězství a o 3,3 bodu porazili olympijské šampiony z Rakouska, kteří nastoupili bez své největší hvězdy Gregora Schlierenzauera. Třetí skončili Němci.

Vítězným Norům chyběl stabilní člen družstva Björn Einar Romören. Světový rekordman v letech byl vyřazen z reprezentace na víkendové závody v Lahti kvůli tomu, že den před oficiálním otevřením skočil jako první na novém můstku na Holmenkollenu, ačkoli tato čest měla podle internetové ankety připadnout Anette Sagenové.

Závod v Lahti byl kvůli nestálým podmínkám zkrácen na jedno kolo. Nejlepší výkon z Čechů podal zkušený Janda, jenž skočil 125,5 metru. V neděli je na programu soutěž jednotlivců.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články