Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští skokané kvalifikaci na středním můstku zvládli, Stoch předvedl rekordní let

Lahti (Finsko) – V prvním kole sobotního závodu mistrovství světa na středním můstku se představí kompletní české kvarteto Tomáš Vančura, Viktor Polášek, Roman Koudelka a Jakub Janda. Skvělým výkonem se prezentoval Polák Kamil Stoch, jenž letem dlouhým 103,5 metru vytvořil rekord můstku.

Jakub Janda
zdroj: ČTK/PAP/ autor: Andrzej Grygiel

Z 56 závodníků postupovalo čtyřicet, deset nejlepších ze Světového poháru mělo účast v bojích o medaile jistou předem. Z kvarteta Čechů skončil nejvýše jedenáctý Janda se ziskem 120 bodů za skok dlouhý 94 metrů, o metr dále doletěl juniorský mistr světa Polášek, jenže dostal o půl bodu méně a byl dvanáctý.

"Důležité bylo postoupit. Rezervy jsou a jsou velké, mám problémy s přesností odrazu a ještě moc zabírám rukama na úkor nohou," uvedl Janda.

Čtrnáctý skončil Koudelka za 92,5 metru a 118,6 bodu, Vančurovi patří 22. místo (91/115,1). Vítězem kvalifikace byl Polák Dawid Kubacki s 99 metry, nejdále však doletěl z elitní desítky předem kvalifikovaných jeho krajan Kamil Stoch. Jako jediný pokořil stometrovou hranici a výkonem 103,5 metru vytvořil nový rekord můstku.

Před dvěma lety na MS ve Falunu skončil Koudelka na středním můstku čtvrtý. V této sezoně se mu však nedaří a ve Světovém poháru je až na 25. místě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články