Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čeští skokané byli poslední, smíšeným týmům vládli Němci

Falun (Švédsko) – Oslabená česká čtveřice, v níž chyběl Roman Koudelka i další reprezentanti, se o překvapení v soutěži smíšených družstev nepostarala a obsadila poslední 11. místo. Z vítězství se radovali Němci o 2,3 bodu před Norskem. Bronzové medaile získali Japonci, kteří na vítězný tým ztratili bezmála třicet bodů.

Jan Matura
zdroj: ČTK/APA/ autor: Peter Rinderer

Souboj o titul byl nesmírně vyrovnaný. První kolo vyhráli Norové o 2,5 bodu, ale Němci se díky skoku mistryně světa Cariny Vogtové dostali hned v úvodu druhého kola do vedení. Před závěrečnými pokusy však vedli o pouhých šest desetin bodu.

O zlatu tak rozhodovaly výkony nejlepších skokanů sobotního závodu jednotlivců na středním můstku, Nora Runeho Velty a Němce Severina Freunda. Vicemistr světa Freund skočil 96 metrů a o půl metru norského rivala předčil. V součtu s bodovou kompenzací za vítr to pro Německo znamenalo světový titul.

Výsledkovou listinu uzavírala česká čtveřice Michaela Doleželová, Viktor Polášek, Barbora Blažková a Jan Matura. Sedmnáctiletý Polášek debutoval na velké seniorské akci, letos skončil osmý na středním můstku na mistrovství světa juniorů.

Vzhledem k tomu, že ostatní týmy opory nešetřily, nemohli jim Češi konkurovat. "Když jedeme na start a víme, že budeme poslední, tak to žádná velká motivace není. Já jsem to bral jako trénink navíc. Samozřejmě jsem se snažil dát sto procent, ale věděl jsem, že skáču o nic," řekl Matura. Od postupového osmého místa Čechy dělilo 31 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu smíšených týmu ve skocích na lyžích

Skok na lyžích - smíšená družstva, střední můstek:

1. Německo (Vogtová, Freitag, Althausová, Freund) 917,9 b., 2. Norsko (Jahrová, Bardal, Lundbyová, Velta) 915,6, 3. Japonsko (Takanašiová, Kasai, Itová, Takeuči) 888,3, 4. Rakousko 869,5, 5. Slovinsko 868,4, 6. Rusko 791,8, 7. USA 789,3, 8. Francie 773,2, ...11. ČR (Doleželová, Polášek, Blažková, Matura) 351,2 - nepostoupili do 2. kola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články