Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čeští sjezdaři zkouší záludnosti Ještědu

Liberec - Česká sjezdařská reprezentace v čele s Ondřejem Bankem, pátým z nedávného světového poháru v italské Alta Badii, trénuje v těchto dnech v Čechách. Aby tu sjezdaři turistům co nejméně překáželi, se stavbou trati začal realizační tým už před sedmou hodinou ranní. Před obědem už museli pryč. Na Ještědu budou sjezdaři až do 4. ledna, kdy je čeká odjezd na světový pohár do Záhřebu.

Už v loňském roce si Ondřej Bank, Kryštof Krýzl a Filip Trejbal vyzkoušeli, že na Ještědu jsou u nás ty nejlepší podmínky pro trénink obřího slalomu. "Jsou tam změny sklonu, což je pro nás zajímavé, protože ve světovém poháru to bývá podobné," vysvětlil Bank.

Adrenalinová sjezdovka, na které chtěli kvůli nebezpečnosti v 80. letech zpátky vysázet stromy, se málem stala Bankovi osudnou. Upadl hned v první jízdě. "Je tam povlak sněhu, který moc nedrží. Pod tím je led, který zase drží hodně. Je to na lyžování hodně nepříjemné," řekl Bank.

Je nám líto, video expirovalo.
Sjezdaři trénovali na Ještědu

Podle sjezdařů se dá v Čechách trénovat na několika málo sjezdovkách, maximálně však obří slalomy s omezeným počtem branek. "Je pro nás vzácnost trénovat jednou v Čechách," prohlásil trenér české reprezentace Tomáš Bank.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články