Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Čeští parašutisté ovládli mistrovství světa, získali tři tituly

Čeští parašutisté opět dokázali, že patří mezi absolutní světovou špičku. Z mistrovství světa v Bulharsku přicestovali se skvělou bilancí: z tradičních disciplín se ozdobila česká výprava hned třemi tituly.

Parašutismus
zdroj: AECR

Jiří Gečnuk se postaral o dvě medaile, vyhrál v absolutním pořadí a stříbro získal v přesnosti přistání. První místo bralo také družstvo mužů ve skupinovém seskoku na přesnost přistání, které zvítězilo i v absolutním pořadí. Bronz vybojoval junior Petr Chládek v individuální akrobacii. A dalších osm Čechů se dostalo do první desítky.

"Upřímně jsme se z toho radovali. Po 22 letech jsme dosáhli titulu mistrů světa a mně se po 10 letech povedlo přivést individuální titul," prohlásil ve Sportovních zprávách zkušený padesátník Gečnuk, který navázal na úspěch Libora Jirouška.

Konkurence přitom na 35. světovém šampionátu byla obrovská. "Bylo tam 37 států. V jednotlivcích bylo 170 závodníků," nastínil reprezentační trenér Ivan Hovorka.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Mistrovství světa parašutistů

Čeští parašutisté mají v Dukle pro svůj sport dobré podmínky. "Do prvního závodu je ideál 130 až 150 seskoků. Během roku aspoň 600. To se nám ale už dlouhé roky nepovedlo," přiblížil Hovorka.

Na mistrovství v Bulharsku se závodilo v klasických parašutistických disciplínách - přesnosti přistání a akrobacii za volného pádu jednotlivců.

Rozhodují maličkosti. "Stačí se ušlápnout dva centimetry v posledním seskoku a najednou už to nemusí být ani druhé místo," podotkl mimo jiné také čtyřnásobný mistr světa Gečnuk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články