Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čeští paralympici vyrazili dobýt Vancouver

Praha – Do dějiště uplynulých olympijských her v kanadském Vancouveru dnes odcestovali čeští paralympici. Výprava čítá 19 sportovců a jednu trasérku. Poprvé v historii se na paralympijské hry chystají čeští sledgehokejisté.

Sledge hokejista
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Sledgehokejisté narazí ve čtyřčlenné základní skupině vedle Japonska a Koreje i na úřadující mistry světa ze Spojených států. "S Japonskem bychom podle teoretických možností měli bojovat o druhé postupové místo, tam to bude zápas o bytí a nebytí v turnaji," domnívá se trenér českých sledgehokejistů Tomáš Zelenka. "Chtěli bychom do čtvrtého místa, jedeme si tam pro placku, tak snad to vyjde," doufá kapitán české reprezentace Pavel Kubeš.

Druhou část výpravy tvoří čtveřice alpských lyžařů. Největší medailová naděje, zrakově handicapovaná Anna Kulíšková s trasérkou, se k týmu připojí až na místě. Do dějiště her už ale odcestoval Radim Kozlovský, který soutěží na monoski v kategorii sedících. "Největší šance mám buď v super-G, nebo v obřím slalomu. Na ty se těším," uvedl Kozlovský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články