Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Čeští olympionici tvrdě trénují na kanadský Vancouver

Praha – Čeští sportovci se začínají připravovat na zimní olympijské hry, které začínají 12. února v kanadském Vancouveru. Mezi naše medailové naděje patří Martin Koukal a Lukáš Verner. Oba byli hosty studia České televize. Koukal bude závodit v klasickém lyžování, Verner v krasobruslení. Tomáš Verner v současné době stále figuruje na prvním místě ve světovém žebříčku krasobruslařů. Jeho největším dosavadním sportovním úspěchem je zisk zlaté medaile na mistrovství Evropy v krasobruslení 2008 v Záhřebu.

"Na začátku sezony jsem nebyl v příliš dobré formě. Zlepšil jsem se ve sprintech, ale nebyl jsem se sebou spokojen v distančních závodech. Tak jsem teď týden před Vánoci zůstal v Davosu, kde jsem trénoval. 30. prosince odjíždíme na Tour de Ski. Tam doufám, že ukážu svoji výkonnost v lepším světle," podotkl Martin Koukal.

Dle slov Koukala je velmi těžké vybrat v Čechách tratě, které by byly podobné těm ve Vancouveru. Se svým trenérem se spíš soustředí na jednotlivé části tratí. Koukal se na olympijských hrách nejvíce obává Pettera Northuga. S tratěmi ve Vancouveru je ale spokojený. "Bude se závodit v lese, je to přírodnější a klasičtější způsob závodění. Rád bych jel závod na 15 kilometrů volně, skiatlon, sprint dvojic a štafetu," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Tomášem Vernerem

Verner si střihne hned několik závodů najednou

Tomáš Verner se nechystá jen na olympiádu ve Vancouveru. "V druhé polovině ledna pojedu na mistrovství Evropy. Potom budu mít chvíli čas si vydechnout a odcestovat na olympiádu. Na konci března mě ještě čeká mistrovství světa v italském Turíně," podotkl krasobruslař. Do kanadského Vancouveru plánuje odletět 11. února. Na olympiádu chce svůj styl trochu choreograficky upravit, ale základní podoba jízd zůstane nezměněná.

Verner: Nejvíce se obávám Tomáše Vernera...

V krátkém programu se Verner představí v námořnickém kostýmu – džíny, pruhované tričko a šátek kolem krku. Oproti tomu volná jízda, která je na motivy filmu Kmotr, vypadá seriózněji – košile a vesta posetá kamínky. "Naděje vkládám sám do sebe, protože jsou podloženy velkým tréninkovým úsilím. Nejvíc se obávám Tomáše Vernera, když se srovnám sám se sebou, tak si myslím, že se můžu těšit na pěkný závod a třeba i dobrý výsledek. Trénuji tři hodiny denně na ledu a jednu hodinu na suchu," dodal Tomáš Verner.

Tomáš Verner
zdroj: ČTK autor: René Volfík

Hlavní zprávy

Nejčtenější články