Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští hokejisté vstupují do boje, Novotná pojede o medaili

Vancouver – Čeští fanoušci mohou již ve čtvrtek ráno SEČ sledovat vstup českého hokejového týmu do nejsledovanějšího klání olympijských her ve Vancouveru. Celek trenéra Vladimíra Růžičky od 6:00 sehraje zápas se Slovenskem. Ve hře budou i další české naděje včetně rychlobruslařky Kateřiny Novotné, kterou čekají závěrečné boje na 500 metrů na krátké dráze. Připraven ve Whistleru bude také sprinterský závod běžců na lyžích klasickou technikou. Do kvalifikace už od 19:15 by měli nastoupit Eva Nývltová, Aleš Razým a Dušan Kožíšek, úspěchem by však byl i postup do finále. Olympijské dění můžete sledovat živě na kanálech ČT4, ČT2 a zpravodajském webu ČT24. Informace najdete také na serveru zoh.cz.

Hokejisté mají před sebou obhajobu bronzu z Turína, ale budou za sebou mít jediný trénink v kompletním složení. Chybět by mohl kvůli zraněnému zápěstí Marek Židlický, ale zdravotní potíže mají také Slováci. Do duelu nezasáhne nejlepší útočník týmu Marián Gáborík ani Miroslav Šatan, ohrožena je navíc i účast Mariána Hossy.

Kouč Vladimír Růžička už má jasno o složení útočných formací, při včerejším tréninku dal dohromady obránce. S Jaromírem Jágrem budou hrát Roman Červenka a Petr Čajánek, ke kapitánu Patriku Eliášovi přiřadil Růžička Martina Havláta a Tomáše Plekance. "Každý bude chtít začít dobře," řekl před duelem se Slováky Eliáš. Vedle českých hokejistů vstoupí do olympijského turnaje také Finsko proti Bělorusku a Švédsko bude hrát s Německem.

Novotnou čeká první boj o olympijské finále

Rychlobruslařka Kateřina Novotná bude v noci ze středy na čtvrtek SEČ bojovat o vytoužený postup do finále olympijského závodu na 500 metrů na krátké dráze. Úřadující evropská šampionka ve víceboji si na hrách ve Vancouveru v sobotu zajistila postup z rozjížďky mezi nejlepší šestnáctku a teď ji čeká druhá část soutěže.

Rozdělení pětistovky by jí prý mohlo spíše pomoci, i když to není zrovna obvyklý jev. "Normálně takhle nejezdíme. Pro mě to by to ale mohla být spíše výhoda, protože ostatní tady mají velké týmy, maséry, fyzioterapeuty a jsou schopni zvládnout víc závodů za sebou," řekla Novotná, která je jedinou českou zástupkyní v shorttracku.

Počasí může opět hrát hlavní roli v rozpisu alpských disciplín na olympijských hrách ve Vancouveru. Ve středu by se měl jet sjezd žen, ale do areálu ve Whistleru se má vrátit nečas se sněžením. Další odložení by nejspíš pomohlo největší favoritce Lindsay Vonnové z USA, která se potýká s bolavou holení a odpočinek by se jí hodil. Na start by se měla postavit Klára Křížová a kvůli nedostatku tréninku na superkombinaci nečekaně také slalomářka Šárka Záhrobská. Vedle dalších disciplín se uskuteční také první dvě jízdy sáňkařských dvojic za účasti českých reprezentantů Luboše Jíry a Matěje Kvíčaly.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články