Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští curleři se na olympiádu neprobojovali

Moncton (Kanada) - Čeští curleři skončili na mistrovství světa v kanadském Monctonu na děleném desátém místě, čímž při druhé účasti na světovém šampionátu o dvě pozice vylepšili své minulé umístění. I přes nejlepší výsledek v historii je ovšem jisté, že se za rok nezúčastní zimních olympijských her ve Vancouveru. Tým skipa Jiřího Snítila zakončil svoji účast na MS čtvrteční prohrou s USA 6:7 až v nastaveném desátém endu. Celkově si na konto připsal tři výhry, mimo jiné i nad favorizovaným Skotskem. O desáté místo se Češi v konečném pořadí podělili s celkem Japonska.

V olympijském žebříčku, do kterého se započítávaly výsledky z uplynulých tří mistrovství světa, skončili Češi třináctí. Do Vancouveru postoupilo deset týmů: Kanada, Německo, USA, Velká Británie, Francie, Norsko, Švýcarsko, Švédsko, Dánsko a Čína.

O titul se v Kanadě v semifinále utká podle očekávání favorizovaný domácí tým, kterému v Monctonu fandil i premiér země javorového listu Stephen Harper. Zlato se obhájcům titulu pokusí sebrat Skotsko, které jako jediné dokázalo Kanadu porazit v základní části, a vítězové dodatečných zápasů play off USA - Norsko a Švýcarsko - Německo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články