Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští curleři po dvou výhrách nestačili na Němce

Füssen – Čeští curleři mají ze tří utkání na svém kontě dvě výhry - proti Spojeným státům a Finsku. Jedinou porážku utrpěli Češi vedení skipem Jiřím Snítilem v zápase s domácími Němci v poměru 6:7. Po třech kolech se tak český tým dělí o druhou příčku za suverénní Koreou. Ženy se skipkou Annou Kubeškovou podlehly Němkám 4:9 a Číně 6:10 a po třech zápasech mají bilanci 1:2.

Curling
zdroj: Wikipedia

Češi s Finy prohrávali po třetím endu 1:3. Vzápětí sice vyrovnali, ale od šestého endu znovu ztráceli jeden bod. Zápas otočili až ziskem dvou bodů v předposledním devátém endu a výhru potvrdili jedním v posledním desátém endu.

Závěr však nabídl drama, protože poslední kámen finského skipa Aku Kausteho skončil na úrovni českého a muselo se měřit, který kámen je blíž. "Museli to přeměřovat třikrát, než označili náš kámen jako lepší," řekl Snítil. Pro český tým rozhodlo půl milimetru.

"Opět to byl hodně těsný zápas a opět parádní výkon Jirky Snítila, který v posledním endu smazal dvě české chyby krásným vyražením dvou kamenů soupeře najednou," řekl trenér českých mužů Sune Frederiksen.

Následně ale přišla těsná porážka s Němci. "Nedařily se nám klíčové kameny," uvedl Snítil.

Z dodatečné kvalifikace postoupí na olympijské hry do Soči dva týmy v každé kategorii. Ze základní části postoupí do play-off ve Füssenu tři celky.

Výsledky dodatečné kvalifikace pro olympijský turnaj v curlingu

Muži:

ČR - Finsko 6:4, Německo - ČR 7:6, Korea - Německo 8:7, Japonsko - Francie 8:4, USA - Nový Zéland 7:6, Korea - Finsko 9:1, USA - Francie 10:4, Nový Zéland - Japonsko 8:3.

Pořadí po 3. kole: 1. Korea 3 výhry, 2. ČR, Nový Zéland a USA 2, 5. Německo, Francie a Japonsko 1, 8. Finsko 0.

Ženy:

Německo - ČR 9:4, Čína - ČR 10:6, Japonsko - Itálie 7:5, Norsko - Lotyšsko 7:4, Japonsko - Norsko 9:5, Německo - Lotyšsko 8:7 po 1. dodatečném endu.

Pořadí po 3. kole: 1. Čína, Japonsko a Německo 2, 4. ČR, Lotyšsko a Norsko 1, 7. Itálie 0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články