Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Českým raftařům se na úvod ME dařilo, získali hned osm cenných kovů

Borjo (Gruzie) – Povedený start do mistrovství Evropy v raftingu mají za sebou čeští reprezentanti. Hned čtyři české posádky získaly v juniorských kategoriích, které byly na programu na řece Kuru první den, cenný kov jak v disciplíně sprint, tak v kontaktním závodě Head to Head.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští raftaři na úvod ME posbírali hned osm cenných kovů

Češi měli první den evropského šampionátu v gruzínském Borjo zástupce ve třech ze čtyř juniorských kategorií. Do boje o medaile vyrazila jedna posádka žen do 19 let, jedna do 23 let a dvě mužů do 23 let a start to byl z jejich strany velice povedený.

Na řece Kuře sice čeští raftaři museli bojovat s obrovským průtokem 250 kubických metrů vody za vteřinu, na který nejsou příliš zvyklí, ale i tak si s těžkými podmínkami poradili velice dobře. Ve sprintu i souboji head to head si připsali hned šest stříbrných medailí a dvě bronzové. 

"Dvě medaile z prvního dne jsou super. Vůbec jsme to nečekali. Spokojenost je obrovská a doufám, že už doma bouchají šampaňský a my budeme taky, až přijedeme," prohlásil Daniel Běťák, který společně s Alešem Kylarem, Jakubem Moravcem, Janem Markem, Filipem Pecháčkem a Michaelem Šlesingrem v kategorii U23 skončil dvakrát druhý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články