Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Češky skončily v Ruhpoldingu šesté, vyhrály Ukrajinky

Ruhpolding (Německo) - České biatlonistky obsadily v závodu štafet v Ruhpoldingu šestou příčku, když na závěrečném úseku umístění vylepšila o několik míst Veronika Vítková. Z vítězství se raduje ukrajinské kvarteto, které v závěru udrželo za svými zády německé soupeřky. Třetí skončily Italky.

Závod biatlonistek v Ruhpoldingu
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Soukalová se necítila stoprocentně a po sobotní výhře v závodu s hromadným startem trenéři rozhodli, že nebudou riskovat a štafetu vynechá. "Bylo dobře, že odpočívala," řekl trenér Zdeněk Vítek v České televizi a k výkonu štafety dodal: "V tomhle složení je šesté místo krásný výsledek. Byla tam spousta momentů, na které bych radši zapomněl, ale s výsledkem jsem spokojený."

Štafetu rozjela Eva Puskarčíková, po stojce musela na jedno trestné kolo a předala třináctá. Jitka Landová dobíjela třikrát a o místo pozici vylepšila. Lucie Charvátová zastřílela vleže perfektně a na stojku přijela šestá. Střelbu ale nezvládla, musela na dvě trestná kola a propadla se zpět na 13. místo. 

"Lucka se nechala unést atmosférou. Posunula to dopředu, už se viděla někde na trati a hlavou nebyla na střelnici. To je můj pocit," uvedl Vítek. "Sama nevím, kde byla chyba. Čím víc jsem se snažila, o to méně se mi dařilo. Po těch dvou trestných kolech jsem ztratila hodně sil, takže poslední kolo bylo opravdu těžké. Tam jsem ztrácela nejvíc," řekla Charvátová.

Vítková dobíjela dvakrát, dotáhla se na týmy před sebou a v posledním kole posunula loňské vítězky pořadí štafet na 6. místo. Češky tím zopakovaly výsledek z úvodní štafety sezony v Hochfilzenu v polovině prosince.

"Jsem spokojená, jen škoda dvou dobíjení na stojce. Mohla jsem si to v posledním kole udělat jednodušší. Holky mi trochu poodjely, ale v kopci jsem dokázala zabrat, přiblížit se jim a ještě předjet Francouzky. Přitom před startem jsem se vůbec necítila dobře, ale v zápalu boje jsem na to asi zapomněla," řekla Vítková. "Jsme za tuhle pozici všechny rády. Víme, že když se trefíme, můžeme s těmi nejlepšími bojovat," dodala.

Ukrajinky, které musely na jedno trestné kolo, se držely prakticky celý závod v čele, ale o výhru málem přišly. Na posledním úseku útočila Němka Laura Dahlmeierová. Olena Pidhrušná se ale dokázala díky přesné střelbě udržet v čele a ve finiši před sebe k nelibosti fanoušků Němku podél hrazení nepustila. Třetí byla Itálie.

Závod SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):

Ženy - štafeta (4x6 km): 1. Ukrajina (Varvynecová, Džymová, Valj Semerenková, Pidhrušná) 1:16:14,2 (1 tr. okruh + 4 dobíjení), 2. Německo (Horchlerová, Gössnerová, Hammerschmidtová, Dahlmeierová) -1,2 (2+11), 3. Itálie (Vittozziová, Oberhoferová, Runggaldierová, Wiererová) -43,8 (0+10), 4. Rusko -44,9 (2+7), 5. Norsko -1:11,5 (1+13), 6. ČR (Puskarčíková, Landová, Charvátová, Vítková) -1:47,7 (3+11).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články