Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Češky na MS doplachtily až k medailím. "Trávit hodiny v kabině je náročné," shodly se

Zbraslavice – Bezmotorové létání je pro někoho adrenalin, pro jiného romantické plachtění. I v tomto sportu se ale pořádá mistrovství světa. Na ženském šampionátu, který o víkendu ve Zbraslavicích skončil, získaly Češky hned dvě medaile.  

Je nám líto, video expirovalo.
Češkám se dařilo na šampionátu v plachtění

Mistrovství světa v plachtění bylo pro pilotky hodně náročné. Během čtrnácti dnů absolvovaly rekordních dvanáct disciplín, některé z nich byly delší než šest hodin. "Když si člověk představí sedět šest hodin v tom stísněném prostoru, kde se nemůže pořádně pohnout a je natěsno ukurtován... Nemůže se napít, najíst ani vyčurat. Bylo to náročné," říká Jana Vepřeková.

Ta po tři čtvrtiny závodu ve standardní třídě vedla, ale nakonec spadla na třetí místo. Naopak Alena Netušilová, která ve třídě osmnáctimetrových kluzáků nedokončila druhou disciplínu, dokázala ztrátu dohnat a probojovat se na druhé místo. Věřila si ale i na první.

"Potíž je v tom, že já pravděpodobně umím lépe vymyslet, kudy letět, ale technicky dokonalejší provedení předváděly jiné pilotky. Když ony za mnou letěly moji stopu, tak vydělaly sto nebo dvě stě metrů a pak mi uletěly na dokluzu," popisovala Netušilová. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články