Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Česko bude v roce 2012 hostit ME v rychlobruslení

Lausanne - Česká republika bude v roce 2012 pořádat mistrovství Evropy v rychlobruslení na krátké dráze. Dějištěm šampionátu, který se uskuteční od 27. do 29. ledna, bude s největší pravděpodobností Mladá Boleslav. "Není to stoprocentně jisté. Vše nyní řešíme. Zvažujeme a jednáme, zda by se akce nekonala v Praze," řekl předseda Českého svazu rychlobruslení Pavel Brada. Nejpravděpodobnější však je, že se ME uskuteční ve středočeském městě, zejména s ohledem na finanční podmínky. Pořádat šampionát v Praze by totiž bylo nákladnější.

Mezinárodní bruslařská federace (ISU) přidělila Česku pořádání kontinentálního šampionátu na svém pondělním zasedání v Lausanne. V Česku se ME uskuteční poprvé v historii, Mladá Boleslav však v minulosti hostila Světový pohár a juniorské mistrovství Evropy. 

V Lausanne bylo také rozhodnuto o dějišti dalších rychlobruslařských šampionátů pro rok 2012. Martinu Sáblíkovou bude například čekat ME na otevřené dráze v Budapešti, mistrovství světa se uskuteční v Moskvě a světový šampionát na jednotlivých tratích v Heerenveenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články