Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

České běžkyně doběhly v sedmé etapě Tour v první patnáctce

Val di Fiemme (Itálie) - Nejlepší závod sezony mají za sebou české běžkyně na lyžích, které se v sedmé etapě Tour de Ski vešly všechny tři do elitní patnáctky. Etapu vyhrála Slovinka Petra Majdičová. Nejlepší z Češek byla dnes v závodu na 10 km klasickou technikou s hromadným startem ve Val di Fiemme osmá Eva Nývltová, která na vítězku ztratila 4,5 sekundy a doběhla si tak pro nejlepší výsledek v kariéře. Kamila Rajdlová skončila jedenáctá, dvanáctá byla Iva Janečková. Ta tím dosáhla zatím svého největšího úspěchu ve Světovém poháru.

Eva Nývltová
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Majdičová o desetinu sekundy porazila Jelenu Kolominovou z Kazachstánu. Třetí dojela do cíle se sekundovým odstupem domácí Marianna Longová. Majdičová se tak před poslední etapou, stoupáním do sjezdovky na Alpe Cermis, dostala také do vedení v celé Tour o 31,4 sekundy před Polku Justynu Kowalczykovou.

"Ani nevím, co říct," uvedla Nývltová v cíli v rozhovoru pro deník Sport a Radiožurnál. Ráno se podle svých slov necítila dobře a dokonce zvažovala, jestli vůbec nastoupí. Nakonec jela a vůbec poprvé na mikrokontaktu - lyžích se speciální skluznicí, která se nemaže. "Bála jsem se. Do poslední chvíle jsem si myslela, že pojedu na vosku. Pak pan Pešina (servisman) řekl, že pojedu na 'mikru' a musím říct, že to bylo úplně fantastické," radovala se běžkyně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články