Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

České běžce na MS zpomalují technické problémy

Liberec – Servismenům českých běžců na lyžích se za celou dobu libereckého mistrovství světa podařilo jenom jednou řádně připravit lyže. Lukáš Bauer na nich potom dojel druhý v klasické patnáctce. V dalších závodech si ale čeští závodníci vždy stěžovali právě na svoje nejdůležitější náčiní – bylo tomu tak ve skiatlonu, stíhacím závodu sdruženářů i dnešním sprintu dvojic. Aleš Razým si navíc na lyže stěžoval již včera, ačkoli se na nich překvapivě dostal až do finále sprintu jednotlivců.

Aleš Razým
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Právě Aleš Razým dnes silně kritizoval lyže poté, co vypadl spolu s Martinem Jakšem ze sprintu dvojic. Jakš v závodu upadl, Razýmovi se zjevně nedařilo rozjet se. Zdálo se mi, že na ně musím moc zatlačit, abych se z toho odrazil. Nevím, jestli na tratích je to jiné než na testovacích drahách."

Někteří lyžaři dnes sáhli pro mikrokontakty. "Já na nich jezdit nemůžu, protože mám hrozné," tvrdil Razým. Jel na voscích a během závodu si nechal lyže přemazat. Lyže i vázání chtěl před sezonou vyměnit, aby měl stejnou značku jako jeho tréninkový parťák Dušan Kožíšek a mohli testovat spolu. "Ale nevyšlo to, přednost dostali jiní," uvedl Razým.

Jeho problém dnes nebyl v mazání, ale ve struktuře materiálu. "To si musejí sáhnout do svědomí výrobci, co nám nabídli nebo ne," prohlásil. Před sezonou si objednal dvacet párů, ale čtyři si musel koupit ze svého.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články