Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Česká smíšená štafeta biatlonistů doběhla sedmá

Chanty Mansijsk (Rusko) - Čeští biatlonisté zakončili sezonu sedmým místem v mistrovství světa smíšených štafet, v němž ovšem po třetím úseku Michala Šlesingra sahali po medaili. Na závěr finále světového poháru vyhráli za hustého sněžení v ruském Chanty Mansijsku suverénně Němci. Druzí skončili s odstupem téměř půldruhé minuty Norové s finišmanem Olem Einarem Björndalenem, třetí bylo Švédsko.

Česká čtveřice ve složení Gabriela Soukalová, Barbora Tomešová, Michal Šlesingr a Jaroslav Soukup dojela do cíle dvě minuty a 39,4 sekund po Němcích. Na prvních dvou úsecích se české ženy udržely relativně v kontaktu s nejlepšími, a i když Šlesingr vyrážel do svého úseku jako devátý, vytáhl štafetu až na třetí místo.

"Musím říci, že holky nás všechny překvapily, jak dobře závod zvládly," řekl v cíli Šlesingr. "Po závodě s hromadným startem jsem byl úplně 'vyhnilej' a ještě při rozjíždění jsem se trápil. Ale jakmile jsem odstartoval, únava byla pryč," dodal.

Soukup ztratil naděje na lepší umístění už na střelbě v leže

Nejúspěšnější reprezentant posledních let předával po výborném výkonu Soukupovi v nadějné pozici s patnáctisekundovým náskokem před čtvrtými Ukrajinci, finišman však kvarteto k medaili nedotáhl. Ve střelbě vleže se Soukup zachránil před trestným kolem až třemi dobíjeními a okamžitě klesl na sedmou příčku, která mu nakonec patřila i v cíli.

Němci si dojeli pro druhý titul v historii především díky svým skvělým ženám. Nejlepší biatlonistky sezony Simone Hauswaldová a Magdalena Neunerová vytvořily týmu více než minutový náskok, který Simon Schempp a Arnd Peiffer v poklidu udrželi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články