Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Česká hvězda pozemního hokeje se prosadila v Anglii

Londýn - Kapitán pozemkářské reprezentace Filip Neusser dovedl loni český tým ke stříbru na evropském šampionátu. Letos zazářil přímo v kolébce pozemního hokeje. Anglickému klubu East Grinstead pomohl k pátému ligovému titulu v řadě.

Filip Neusser
zdroj: ČT sport

Český brankář radil Angličanům, jak mají hrát pozemní hokej. Svému týmu pak jedenatřicetiletý muž s maskou pomohl ledově klidnými zákroky k vítězství i přímo na hřišti. Neusser už dlouhá léta patří k nejlepším hokejovým gólmanům na světě. "Jeho reputace v halovém hokeji je úžasná, je to neuvěřitelně dobrý gólman. Jeho zkušenosti i taktická vyzrálost nemají obdobu," pěl chválu manažer klubu Matt Jones.

O Neussera se přetahovaly dva nejlepší anglické kluby - Reading a East Grinstead. Finálový turnaj před sedmi tisíci diváky ve Wembley Areně vyhrál ten, který českého gólmana nakonec získal, tedy East Grinstead.

Ve dvou zápasech dostal Neusser jen čtyři góly, hlavně ve finále proti Readingu svůj tým podržel a přispěl k jasnému vítězství 7:1. "Mám samozřejmě skvělé pocity, výsledek mluví za všechno. Ve finále jsme opravdu dominovali, hru jsme vzali do svých rukou a měli převahu," uvedl Neusser.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články