Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Česká biatlonistická štafeta ztratila skvělý závod, vyhráli Francouzi

Östersund (Švédsko) – Slibně rozběhnutý závod se nakonec české biatlonistické štafetě nevydařil a poté, co musel v posledním úseku Ondřej Moravec na trestný okruh, skončila na 11. místě. V závodě na 4x7,5 km zvítězili Francouzi s náskokem 13,7 sekundy na Norsko, třetí bylo Rakousko. Konečná ztráta české štafety činila 1 minutu a 50,5 sekundy. V závodě žen zvítězily Němky o 18 sekund před Ruskami a Francií, která měla ztrátu už půl druhé minuty. Češky doběhly do cíle třinácté, sedm minut za vítězkami.

Francouzští biatlonisté
zdroj: ČTK/AP autor: Anders Wiklund

Čeští biatlonisté se drželi ještě po třetím úseku v elitní pětce zejména proto, že se všem závodníkům velmi dařilo při střelbě. Z šesti položek, tedy 30 ran, minuli Michal Šlesingr a Tomáš Holubec pouze jednou a Jaroslav Soukup dokonce zastřílel zcela čistě. Šlesingr rozjel závod jako pátý, Holubec předával dokonce jako čtvrtý a Soukup vyslal Moravce do poslední části opět jako pátého.

Poslední člen české štafety však neuspěl již při střelbě vleže. Minul ve všech čtyřech pokusech a musel na trestný okruh. Propadl se tak na osmou pozici, a i když závěrečnou "stojku" zvládl bez dalších trestných metrů, klesl v závěru ještě o tři místa.

Výsledky

1. Francie (Jay, Defrasne, S. Fourcade, M. Fourcade) 1:15:10,3 (1 tr. okruh/7 dobíjení)
2. Norsko (Svendsen, Os, Berger, Björndalen) -13,7 (3/11)
3. Rakousko (Mesotitsch, Eder, Landertinger, Sumann) -18,2 (1/7)
4. Rusko -29,7 (1/8)
5. Německo -39,8 (3/7)
6. Švédsko -43,9 (0/9)
...

11. Česko (Šlesingr, Holubec, Soukup, Moravec) -1:50,5 (1/7)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články