Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Češi získali ve štafetě bronz, vyhráli Švédové

Whistler - Čeští lyžaři Martin Jakš, Lukáš Bauer, Jiří Magál a finišman Martin Koukal obsadili v dnešní olympijské štafetě na 4x10 kilometrů třetí místo a po 22 letech získali stejně jako na hrách v Calgary bronzové medaile. Vyhráli Švédové, druzí skončili Norové, kteří ve štafetě ovládli posledních pět mistrovství světa. Češi mohli myslet i na vyšší stupínek, ještě tři kilometry před cílem jel Koukal společně se Švédem Hellnerem a Francouzem Jonnierem společně na špici. Pak ale s francouzským závodníkem nezachytili Hellnerův ostrý nástup a těsně před stadionem dvojici po nevídané stíhací jízdě dojel Nor Northug, který před posledním úsekem na vedoucí trio ztrácel zdánlivě propastných 36 sekund. Další informace přináší webový speciál zoh.cz.

Ve finiši si vítěz sobotního skiatlonu Hellner se švédskou vlajkou nad hlavou a s patnáctivteřinovým náskokem dojel v klidu pro vítězství a Seveřané na olympiádě triumfovali poprvé právě od Calgary. Za Hellnerem zuřil boj o druhé místo, v němž dominoval Northug o necelou vteřinu před Koukalem. Nevděčné čtvrté místo zbylo na vyčerpaného Jonniera, který dojel o čtyři sekundy za Koukalem.

Mužská štafeta se ve Vancouveru postarala o čtvrtou medaili pro českou výpravu po zlatu a bronzu rychlobruslařky Martiny Sáblíkové a rovněž třetímu místu Bauera z volné patnáctky.

Lyžařům se oproti minulým velkým akcím příliš nevěřilo, ale kvarteto Jakš, Bauer, Magál a Koukal nechalo zapomenout na zklamání z loňského mistrovství světa v Liberci, kde dojelo hluboko v poli poražených. Na minulé olympiádě skončili Češi devátí, přestože se také až do poslední předávky drželi kolem medailových stupňů, i vinou administrativní chyby, kdy manažer Květoslav Žalčík na závěrečný úsek napsal chybně Dušana Kožíška místo Milana Šperla.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články