Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Češi se v kvalifikaci slopestylu lyžařů neprosadili

Kreischberg - V kvalifikaci slopestylu lyžařů se představili tři Češi, ale ani jeden z nich do finále nepostoupil. Nejvíc bodů získal v první jízdě Robin Holub. Ve druhé chtěl svůj výkon vylepšit a začal nadějně – pak ho ovšem potkala velká smůlu, když mu na jednom ze skoků vypnula lyže. I bez ní dopadl bez větších problémů, ale šance na postup byly pryč. Robin Holub tak stejně jako Marek Skála a Simon Bartík o medaile bojovat nebude.

Šimon Bartík obsadil šestatřicátou pozici, olympionik ze Soči Marek Skála byl po dvou pádech jednačtyřicátý.

Velký aplaus sklidil po své druhé jízdě Holub, který při skoku ztratil ve vzduchu lyži, přesto po několika rotacích ustál dopad. Pro náčiní se vrátil a dojel do cíle, kde si jej pro rozhovor vyžádala rakouská televize ORF. "Tohle se mi normálně nestává. Asi jsem za to nějak moc vzal, a jak je ten druhý skok hodně v ledu, nějak se mi tam chytla hrana a vypnula mi lyže," popsal Holub kuriózní moment.

Byl rád, že krizovou situaci ustál bez pádu. "Ale trochu mě to mrzí, chtěl jsem tu druhou jízdu naložit trochu víc do čistoty, nahoře mi sedly raily, to se pak vždycky líp cítíte a můžete si dovolit víc, ale bohužel...," litoval lyžař.

Mezi ženami jela kvalifikaci nejlépe Zimmermanová

Slopestylová trať v Kreischbergu je pro lyžaře stejná jako při pondělním závodu snowbordistů. S tím rozdílem, že v dopolední kvalifikaci ženám přálo počasí, a tak byla měkčí a sjízdnější. Přesto byla pro ženy pořád hodně náročná, především pasáže s velkými skoky.

Do finále, ve kterém se nově pojedou tři jízdy, postupovalo šest závodnic. Mezi ně se nakonec vešla i vítězka první jízdy Katie Summerhayesová, která svůj druhý pokus kvůli pádu ani nedokončila. Kromě Britky se dostaly přes osmdesát bodů ještě Slovenka Zuzana Stromková a Němka Liza Zimmermanová, která předvedla vůbec nejlepší jízdu celé kvalifikace.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články